Κάτι αλλάζει: Ο Κρατικός Μηχανισμός λειτούργησε!

Αν και η φύση είναι απρόβλεπτη, υπάρχουν κινήσεις που μπορούμε να κάνουμε, ώστε να μην βλέπουμε τραγικές εικόνες.

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στον Υμηττό! Οι πυροσβέστες έδωσαν μεγάλο αγώνα για να μην φτάσει η φωτιά στην Καισαριανή.

Αυτή την φορά εκκενώθηκαν εγκαίρως τα σπίτια και για αυτό τον λόγο δεν θρηνήσαμε θύματα. Δεν υπήρξαν καν τραυματισμοί και όλοι χαρήκαμε για αυτό. Η αστυνομία, η πυροσβεστική αλλά και εθελοντές, πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι και φώναζαν στον κόσμο να βγει έξω, για να μην καεί.

Για πολλοστή φορά τον τελευταίο μήνα ο Κρατικός Μηχανισμός λειτούργησε. Το μόνο που δεν έγινε είναι να αποσταλούν μηνύματα από το 112, αλλά όπως και να έχει η Πολιτική Προστασία λειτούργησε αποτελεσματικά. Είχαμε μόνο υλικές ζημιές.

Τι δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε:

«Οι πυροσβέστες, το ΕΚΑΒ, η Αστυνομία, οι δήμοι, οι Περιφέρειες, ανταποκρίθηκαν με σχέδιο, συντονισμό και προσωπική αυτοθυσία. Τους συγχαίρουμε, τους ευχαριστούμε, μάς προστάτευσαν, έκαναν τη δουλειά τους, ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους»

«Οι πυροσβέστες μας δεν έχουν κοιμηθεί αυτό το μήνα, ούτε στο επιτελείο ούτε στο πεδίο»

«Ο λόγος που μιλάω σήμερα είναι διπλός: πρωτίστως να ευχαριστήσω με πραγματικό θαυμασμό και συγκίνηση την πανστρατιά των ανθρώπων μας που εργάστηκαν και απέδωσαν. Επίσης, για να πω στους συμπολίτες μας, είμαστε εδώ, η προστασία και η ασφάλειά σας είναι καθήκον μας. Δουλεύουμε ακατάπαυστα γι’ αυτό, όμως σας χρειαζόμαστε, να προσέχετε τους εαυτούς σας, αλλά και τους άλλους και τον τόπο γύρω σας. Θα πάνε όλα».

Photo:pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •