Για ένα ήπιο κύμα καύσωνα που θα χτυπήσει την Ελλάδα από αύριο Τρίτη μέχρι και την Κυριακή έκανε λόγο στον ΘΕΜΑ 104,6 ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος.
«Η άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή από σήμερα και τουλάχιστον μέχρι την Κυριακή ο καιρός θα πλησιάσει στα επίπεδα του ήπιου καύσωνα με 36-37 βαθμούς Κελσίου και πιθανόν τοπικά μέχρι τους 38 βαθμούς Κελσίου» είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το protothema.
Σύμφωνα με τον ίδιο οι περιοχές που θα επηρεαστούν με θερμοκρασίες έως 38 βαθμούς Κελσίου είναι οι πεδιάδες της κεντρικής Μακεδονίας, ο θεσσαλικός κάμπος, τμήματα της πεδινής Φθιώτιδας, η πεδιάδα του Αγρινίου, ο αργολικός κάμπος, ο λακωνικός κάμπος, η νότια Κρήτη αλλά και περιοχές της Ρόδου.
«Στην Αττική αύριο, Τρίτη, η θερμοκασία θα φτάσει τους 36-37 βαθμούς Κελσίου και εκεί θα είναι η μέγιστη τιμή, όχι κάτι τρομερό αλλά αρκετή ζέστη».
Εξηγώντας γιατί θα υπάρχει ζέστη τα επόμενα 24ωρα ο Γιάννης Καλλιάνος είπε ότι «όταν εξασθενεί το μελτέμι, οι βορειάδες, δηλαδή, στο Αιγαίο, οι ζεστές αέριες μάζες βρίσκουν την ευκαιρία από τη νότια Αφρική να ανέβουν βορειότερα. Γίνεται μάχη με το μελτέμι και τις θερμές μάζες από τη βόρεια Αφρική όλο το καλοκαίρι».
(φωτο:pexels)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τρίκαλα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες στη δυτ. Θεσσαλία – Συντονίζουν τις επόμενες δράσεις
- Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας στον κόμβο του Σταυρού
- Ποιά ευρωπαϊκή χώρα προηγείται στην κούρσα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων;
- O πρώτος τόνος της χρονιάς πουλήθηκε σε τιμή Ρεκόρ στην Ιχθυαγορά του Τόκιο! BINTEO
- Πιάστηκε ο κλέφτης…που κατέστρεψε κιθάρες σε κατάστημα μουσικών οργάνων στις ΗΠΑ!
- Επιδόματα Ιανουαρίου: Ποιά μέρα θα γίνουν οι πληρωμές
- Ανοιχτή για διάλογο η κυβέρνηση αλλά «δεν θα παραμείνει θεατής στα μπλόκα», σύμφωνα με τον Χατζηδάκη
- Το «ρεσιτάλ» αυτοσαρκασμού και συγκίνησης του Άνταμ Σάντλερ κατά τη βράβευσή του στο Παλμ Σπρινγκς
- Φρικτό έγκλημα στο Τενεσί: Μητέρα σκότωσε τους δύο ανήλικους γιους και τη γιαγιά της πριν αυτοκτονήσει
- Το Ιράν ζητά την απελευθέρωση του προέδρου της Βενεζουέλας Μαδούρο









