Κακοκαιρία «Μήδεια» – Έρχεται ισχυρός χιονιάς από τα…παλιά! – Τι μέτρα πρέπει να λάβουν οι πολίτες

Κακοκαιρία «Μήδεια» ονόμασε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών τη ψυχρή εισβολή που θα κάνει την εμφάνιση στη χώρα τα επόμενα εικοσιτετράωρα.


Κύριο χαρακτηριστικό της θα είναι οι εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες και οι επίμονες χιονοπτώσεις σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα!

Αρκετές πόλεις θα ντυθούν λευκά, ενώ μεγάλες πιθανότητες για χιονοστρώσεις συγκεντρώνουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη μέχρι τα παραθαλάσσια τμήματα!

Σε πρώτη φάση η κακοκαιρία «Μηδεία» θα επηρεάσει την κεντρική και βόρεια Ελλάδα το Σαββατοκύριακο με τσουχτερό κρύο και ισχυρές χιονοπτώσεις, ενώ από την Κυριακή το βράδυ σειρά θα πάρουν τα πιο ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας.

Η προειδοποίηση Καλλιάνου

Έπειτα από πολλά χρόνια, έρχεται ένας πολύ ισχυρός χιονιάς διαρκείας που θα «ντύσει» στα λευκά μεγάλο μέρος της Ελλάδας αναφέρει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Όπως περιγράφει:

«Την Πέμπτη θα παρατεθούν τα πλήρη στοιχεία της κακοκαιρίας γιατί θα πρέπει να περιμένουμε ακόμη 24 ώρες μέχρι να εναρμονιστούν όλα τα προγνωστικά μοντέλα σε ένα σενάριο. Έπειδή το ψύχος θα έχει διάρκεια περίπου μια εβδομάδα (από το Σάββατο μέχρι και την επόμενη Παρασκευή), οι πολίτε πρέπει να λάβουν τα μέτρα:

  • Οι αγρότες να προστατεύσουν τις καλλιέργειες τους από το χιόνια και τον ισχυρό παγετό
  • Τα νοικοκυριά να προμηθευτούν ξύλα για το τζάκι και πετρέλαιο
  • Ο κρατικός μηχανισμός από το Σάββατο να είναι ξάγρυπνος
  • Οπωσδήποτε θα χρειαστούν αλυσίδες για τα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας (και κατά τόπους και στα πεδινά)
  • Προσοχή, οι δήμοι να μεριμνήσουν για τους άστεγους και τα αδέσποτα.

-Καλό θα ήταν να υπάρχουν θερμαινόμενες αίθουσες ή κλειστά γυμναστήρια ώστε τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα να μπορούν να πηγαίνουν εκεί οι άνθρωποι που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα θα ζεστάνουν τα νοικοκυριά τους».

(ΦΩΤΟ: Eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί