Kαιρός: Πού θα έχουμε σήμερα ισχυρές καταιγίδες;

Θυμίζουμε ότι η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο χθες.

Άστατος ο καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά αναμένεται τη Δευτέρα (19/7).Τ

α φαινόμενα σε τοπικό επίπεδο αναμένεται να είναι ισχυρά, κυρίως στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, ενώ πιθανώς να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία σύμφωνα με την ΕΜΥ θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 13 έως 30 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 35, στην Κεντρική Ελλάδα από 16 έως 34 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 16 έως 32, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 35-36 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 30 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 19 έως 32 βαθμούς, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 34-35 βαθμούς Κελσίου.Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ.

Αναλυτικά ο καιρός ανά περιοχή

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα νότιοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Θράκη γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στη Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες μέχρι τις απογευματινές ώρες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές, αλλά τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από ανατολικές διευθύνσεις που το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 και στα ανατολικά έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 και στα ηπειρωτικά έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στα βόρεια, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες μέχρι τις απογευματινές ώρες στη Θεσσαλία και τις Σποράδες θα είναι πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν.
Στα νότια λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5, πρόσκαιρα το απόγευμα τοπικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη και τις δυτικές Κυκλάδες, όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί