• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η πασίγνωστη…έκφραση των Ελλήνων παύει να ισχύει; Κάποιοι άρχισαν και «καταλαβαίνουν» (ΒΙΝΤΕΟ)

Η πασίγνωστη…έκφραση των Ελλήνων παύει να ισχύει; Κάποιοι άρχισαν και «καταλαβαίνουν» (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Αμερική του Τραμπ διαφέρει πολύ από αυτή των προκατόχων του.

Ρεπορτάζ: Νεκτάριος Αρχοντίου

Στην Ελλάδα, όταν θέλουμε να δείξουμε πως δεν πιανόμαστε κορόιδο σε κάτι είναι πολύ διαδεδομένη η έκφραση «Με περνάς για αμερικανάκι;» Όταν λοιπόν λέμε κάποιον αμερικανάκι τον θεωρούμε από αφελή έως ηλίθιο.

Αυτό όμως φαίνεται πως ίσχυε για την Αμερική και τους πολίτες της όπως την ξέραμε μερικά χρόνια πριν!

Τώρα τα πράγματα άλλαξαν και τα δεδομένα που έχουμε μπροστά μας δείχνουν πως η έκφραση αυτή δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.

Ποια είναι η πραγματικότητα για την Αμερική σήμερα;

Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε, ότι οι περισσότεροι Αμερικανοί πιστεύουν ότι τα ΜΜΕ, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο όργανο, ακόμη και από τις τράπεζες, κάνουν κακό στη χώρα τους.

Η έρευνα έδειξε ότι το 64% των Αμερικανών πιστεύει ότι τα ΜΜΕ έχουν αρνητικές συνέπειες για τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθιστώντας τα πιο απεχθές από τους άλλους συχνά δαιμονοποιημένους θεσμούς όπως οι τράπεζες και οι μεγάλες πολυεθνικές.

«Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν υπάρχουν για να παρέχουν πληροφορίες ώστε να σας κάνουν να σκέφτεστε για να παίρνετε αποφάσεις, δήλωσε μεταξύ των άλλων, ένας αναλυτής των Media στο RT.

Οι Αμερικανοί επίσης έδιωξαν πρώτοι την αριστερά από τη χώρα τους, επιλέγοντας τον δεξιόστροφο Τραμπ και όχι την Χίλαρι.

Η Ελλάδα αντίθετα, έβγαλε τρεις φορές τον αριστερό ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος κατέστρεψε τη χώρα. Μόλις πρόσφατα επέλεξε κάτι πιο δεξιό (τη ΝΔ), ενώ να σημειώσουμε πως ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε πολύ μεγάλο ποσοστό σε σχέση με τα όσα έκανε στη χώρα!

Ποιος είναι άραγε επομένως το…«Αμερικανάκι»; Μήπως η γνωστή φράση θα πρέπει να…εκσυγχρονιστεί;

Τα συμπεράσματα δικά σας.

(φώτο: Eurokinissi)