• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, το αντικείμενο σύσκεψης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του υπ. Παιδείας

Η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, το αντικείμενο σύσκεψης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του υπ. Παιδείας

Η αναζήτηση και εφαρμογή κοινών δράσεων για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας,

με έμφαση στην ενίσχυση της εκπαίδευσης στα σχολεία, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψη εργασίας με την υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη και εκπροσώπους συναρμόδιων φορέων, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη.

«Είναι αδιανόητο να συνεχίσουμε να πληρώνουμε τόσο βαρύ φόρο αίματος στην άσφαλτο. Πρέπει να δράσουμε άμεσα και συντονισμένα, εστιάζοντας στην εκπαίδευση των παιδιών μας» υπογράμμισε ο κ. Πατούλης προτείνοντας την πιλοτική εφαρμογή του μαθήματος κυκλοφοριακής αγωγής σε σχολεία της Αττικής.

Η υφυπουργός αναφέρθηκε στα σχετικά προγράμματα και στις πρωτοβουλίες του υπουργείου που είναι σε εξέλιξη και τόνισε ότι η Περιφέρεια θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλη αυτή τη διαδικασία. «Θα συνεργαστούμε και θα διευκολύνουμε την πρόσβασή σας στα σχολεία με στόχο από κοινού να προχωρήσουμε σε αποτελεσματικές δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση» τόνισε.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι η Περιφέρεια έχει ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο ένα μεγάλο αγώνα για την οδική ασφάλεια, με συγκεκριμένες δράσεις όπως η εκστρατεία απομάκρυνσης των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, οι έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία η λειτουργία των «έξυπνων» διαβάσεων και του κέντρου διαχείρισης κυκλοφορίας, καθώς και οι εντατικές εργασίες ασφαλτόστρωσης και διαγράμμισης σε οδικές αρτηρίες.

Υπογράμμισε, ότι απαιτείται να δοθεί έμφαση στην παιδεία και πρότεινε την πιλοτική εφαρμογή του μαθήματος κυκλοφοριακής αγωγής σε σχολεία της Αττικής, με παράλληλες δράσεις όπως οι βιωματικές εφαρμογές σε κεντρικά σημεία της Αττικής για την εκπαίδευση, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών αλλά και των ενηλίκων. Ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από τους Δήμους να του προτείνουν ελεύθερους χώρους προκειμένου να λειτουργήσουν πάρκα κυκλοφοριακής αγωγής, και σημείωσε ότι είναι ανάγκη η διαμόρφωση ενός στρατηγικού σχεδίου για την μελέτη και την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην Αττική, το οποίο θα μπορούσε να υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Μετσόβιο πολυτεχνείο.

«Η Περιφέρεια» τόνισε ο κ. Πατούλης, «θα έχει σημαντικό ρόλο σε όλη αυτή την προσπάθεια» ενώ με πρόταση του αποφασίστηκε να συσταθεί κοινή επιτροπή με τη συμμετοχή των συναρμόδιων φορέων και αντικείμενο την επεξεργασία προτάσεων, τον συντονισμό και την ταχεία εφαρμογή τους, προκειμένου να υπάρξουν άμεσα και απτά αποτελέσματα.

photo:pexels