Η αστυνομική βία επιτρέπεται όταν είσαι παιδί και κρατάς Ελληνική Σημαία (ΒΙΝΤΕΟ)

Αντιδράσεις για την αστυνομική βία σε ένα παιδί, αλλά καμία αναφορά στα δεκάδες παιδάκια που κυνηγήθηκαν...

Στα επαναλαμβανόμενα κρούσματα αστυνομικής βίας, αναφέρθηκε ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης, με αφορμή το νέο κρούσμα στο Μενίδι.

Ωστόσο, απέφυγε να παραδεχτεί τα χημικά που είχαν πετάξει τα ΜΑΤ επί ΣΥΡΙΖΑ, τότε που παιδιά με ελληνικές σημαίες είχαν βγει στους δρόμους για να διαδηλώσουν για την Μακεδονία.

Τότε που είχε προκληθεί ασφυξία σε μεγάλη μερίδα των διαδηλωτών, ανάμεσά τους παιδιά και μεγάλης ηλικίας άνθρωποι. Με δάκρυα στα μάτια τα παιδιά προσπαθούσαν να ξεφύγουν.

Μάλιστα τότε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών είχε δηλώσει:

«Καταγγέλλουμε το αντιδημοκρατικό και επικίνδυνο αυτό μέσο καταστολής ενός ειρηνικού συλλαλητηρίου για τα εθνικά μας συμφέροντα που βάναυσα καταπατούνται. Η χρήση των χημικών ουσιών, έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή ακόμα και παιδιών ενώ πέρα από τις άμεσες βλάβες στην υγεία, έχει επιπτώσεις στο σύνολο του πληθυσμού που παραμένει στην περιοχή. Καθώς έχει αποδειχθεί ότι η χρήση τους, σε μικροπεριβάλλοντα, προκαλεί τη συσσώρευση τοξικών χημικών ενώσεων, σε επίπεδα ικανά να επιφέρουν συμπτώματα στους κατοίκους της περιοχής για μακρό χρονικό διάστημα. Ζητούμε να αποδοθούν ευθύνες σε όσους επέλεξαν το βάναυσο αυτό τρόπο για να φιμωθεί η φωνή των εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο».

ΦΩΤΟ eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί