• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για την ασφάλεια!

Η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για την ασφάλεια!

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ – Ένα βήμα συνεργασίας για τον καλύτερο έλεγχο και την αποτελεσματικότερη διαχείριση των συνόρων της χώρας

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική, κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, σε απάντηση δημοσιογραφικών ερωτήσεων έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Γίνεται ένα ακόμα βήμα στη συνεργασία Ελλάδας – ΕΕ όσον αφορά στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος.

Πρόκειται για την εφαρμογή, σε συνεργασία με τη Frontex, πιλοτικού προγράμματος για την πληρέστερη εικόνα και παρατήρηση του θαλάσσιου πεδίου σε κρίσιμα για τις μεταναστευτικές ροές γεωγραφικά σημεία, όπως είναι η ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Σάμου.

Συγκεκριμένα, αερόπλοιο σταθερής πρόσδεσης, με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών, τέθηκε χθες και επίσημα σε λειτουργία. Σκοπός είναι να μεταφέρει εικόνα του θαλάσσιου πεδίου στις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες για τον καλύτερο έλεγχο και την αποτελεσματικότερη διαχείριση των συνόρων της χώρας.

Πραγματοποιείται έτσι, μετά από περίπου τρία χρόνια διαβουλεύσεων, ένα πρόγραμμα που συνεισφέρει στις προσπάθειες της χώρας μας στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της πρόκλησης του μεταναστευτικού-προσφυγικού ζητήματος».

photo:pexels