• Αρχική
  • Άρθρα
  • Γονείς ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέο ΦΟΝΙΚΟ παιχνίδι στα ελληνικά σχολεία- Κόντεψαν να πεθάνουν παιδιά- Τι πρέπει να ξέρετε (ΒΙΝΤΕΟ)

Γονείς ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέο ΦΟΝΙΚΟ παιχνίδι στα ελληνικά σχολεία- Κόντεψαν να πεθάνουν παιδιά- Τι πρέπει να ξέρετε (ΒΙΝΤΕΟ)

Κόκκινο συναγερμό σε γονείς και εκπαιδευτικούς

έχουν προκαλέσει όσα έγιναν γνωστά τις τελευταίες ώρες, για ένα επικίνδυνο παιχνίδι πνιγμού μεταξύ των μαθητών.

Πριν μερικές ημέρες σε σχολείο στο Λουτράκι, εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα, όταν ένας 12χρονος μαθητής, λίγο έλειψε να πεθάνει κατά τη διάρκεια αυτού του επικίνδυνου παιχνιδιού. Ευτυχώς απλά μεταφέρθηκε αναίσθητος στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Μαθητής, περιγράφει το εν λόγω παιχνίδι: «Ένα παιδί βγάζει εισπνοές εκπνοές 10 φορές. Έρχεται κάποιος άλλος τον κρατάει από τη μέση, τον πιέζει και το παιδί που έχει πάρει τις εισπνοές βάζει τον αντίχειρα στο στόμα για να μπει οξυγόνο μέσα του και έτσι λιποθυμάει», είπε.

Ο θείος του 12χρονου μαθητή είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΤΑΡ: «Ήταν τρία, τέσσερα παιδιά. Ένας πιο μεγάλος, του είπε να κάνει αυτό, το παιδί φοβήθηκε τους είπε “μην πάθουμε κάτι”, παίξανε το παιχνίδι λιποθύμησε και χτύπησε το κεφάλι του».

Λίγες ώρες μετά το πρώτο κρούσμα, εμφανίστηκε και δεύτερο στο ίδιο σχολείο. Το δεύτερο κρούσμα έγινε γνωστό, από βίντεο που αναρτήθηκε από μαθητές στα μέσα κοινωνικής δικτυώσης. Στο βίντεο φαίνεται ένα κορίτσι να κρατάει την αναπνοή του και λίγο αργότερα να χάνει τις αισθήσεις του. Δίπλα στο κορίτσι φαίνονται επίσης δύο αγόρια που την συγκρατούν να μην πέσει στο έδαφος για να τραυματιστεί.

Το πιο ανατριχιαστικό είναι πως στο βίντεο, έγιναν σχόλια από άλλους μαθητές, που αναφέρουν ότι έχουν παίξει το συγκεκριμένο «παιχνίδι», γεγονός που προκαλεί μεγάλη ανησυχία.

Καθηγητής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, υποστήριξε ότι πριν από λίγες ημέρες ένας ακόμη μαθητής της Β’ Γυμνασίου έπαιξε κι αυτός το «παιχνίδι του πνιγμού». Το παιδί κράτησε την αναπνοή του και έχασε για κάποια δευτερόλεπτα τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα να πέσει από τις σκάλες και να σπάσει αρκετά από τα δόντια του και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Επίσης μαθητής της Ε’ Δημοτικού αποκάλυψε ότι ο ίδιος έχει παίξει το παιχνίδι έξι φορές. «Είναι πλέον της μόδας τα παιδιά να παίζουν το παιχνίδι του πνιγμού στο Λουτράκι», είπε στο OPEN.

Άραγε το εν λόγω παιχνίδι παίζεται μόνο στα σχολεία στο Λουτράκι αναρωτιόμαστε εμείς; ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ.

(φώτο: Eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...