Ένταση στην Θεσσαλονίκη! Γονείς και μαθητές αντιδρούν στα self test! «Πίεσαν» μητέρα να βάλει μάσκα! vid

Υποχρεώνουν τα παιδιά στο να συμμετέχουν σε συγκεκριμένες διαδικασίες...

Στα λύκεια με την βεβαίωση του δεύτερου self test προσέρχονται σήμερα μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Όπως επισήμαινε χθες σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας, το δεύτερο δωρεάν αυτοδιαγνωστικό τεστ (self test) όφειλαν να το παραλάβουν όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας από τα φαρμακεία, να το διενεργήσουν χθες ή σήμερα νωρίς το πρωί και να έχουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ, προκειμένου να προσέλθουν στα λύκεια.

Γονείς αντιδρούν στα υποχρεωτικά self test! «Αναξιόπιστα» τα χαρακτήρισε η μητέρα του μαθητή που υπέβαλε μήνυση στη διοίκηση του Λυκείου του, λόγω του ότι δεν τον άφησαν να μπει στο μάθημα επειδή δεν είχε κάνει.

Πρόκειται για το 1ο Γενικό Λύκειο Ευόσμου.

Σήμερα μάλιστα, το σχολείο τελούσε υπό κατάληψη μετά το περιστατικό και η μητέρα μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό υποστήριξε ότι «τα self test είναι αναξιόπιστα», αναφέροντας ότι κάτι τέτοιο αναγράφεται στις οδηγίες.

Στο σχολείο επικράτησε ένταση και συγκρούσεις μεταξύ μαθητών και τελικά άνοιξε.

«Βάσει του νόμου Α/120 του Συντάγματος, δεν είναι υποχρεωμένος να υποστεί καμία ιατρική πράξη χωρίς τη συναίνεσή του», ανέφερε η μητέρα νωρίτερα σε τηλεοπτικό σταθμό.

Η μητέρα υπέβαλε «μήνυση κατά της διοίκησης του σχολείου και κατά παντός υπευθύνου γιατί δεν μπορεί ένας μαθητής να μένει εκτός σχολείου και να κινδυνεύει να μείνει από απουσίες», μετά την άρνηση της διεύθυνσης να του επιτρέψει να παρακολουθήσει το μάθημά του επειδή δεν είχε υποβληθεί σε self test.

«Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που τα self test αντικρούονται με τα ιατρικά κέντρα», υποστήριξε η μητέρα και συμπλήρωσε πως «δεν ξέρουμε τι ουσίες έχουν μέσα τα self tests ούτε πώς μπορούν να λειτουργήσουν στον οργανισμό κάθε παιδιού».

Μάλιστα, είπε πως η ίδια έχει νοσήσει από κορονοϊό, με όλα τα συμπτώματα και «το έχω αντιμετωπίσει με σωστή αγωγή που μου υπέδειξε γιατρός».

«Το σχολείο ανήκει στα παιδιά», είπε, ενώ κατήγγειλε ότι ο λυκειάρχης την «έσπρωξε» μαζί με το παιδί της και στραμπούληξε το χέρι της.

Δείτε τι δήλωσε η μητέρα σε άλλο τηλεοπτικό σταθμό, όπου την πίεσαν να βάλει μάσκα:

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί