• Αρχική
  • Άρθρα
  • Φωτιά στο Μαρκόπουλο – Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής- Ενημέρωση για όλα τα μέτωπα

Φωτιά στο Μαρκόπουλο – Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής- Ενημέρωση για όλα τα μέτωπα

Σε εξέλιξη είναι δύο πυρκαγιές, η μία πίσω από το γήπεδο του Μαρκόπουλου και η δεύτερη στην Καστρίτσα Ιωαννίνων, πέραν της πυρκαγιάς στα Μέγαρα που είναι πλέον σε ύφεση.

Η φωτιά στο Μαρκόπουλο ξέσπασε πίσω από το Δημοτικό στάδιο, σε περιοχή με ξερά χόρτα, λάστιχα και σκουπίδια.

Αρχικά κινητοποιήθηκαν 12 πυροσβέστες, 5 οχήματα, το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) & 3 Ε/Π. Στη συνέχεια, οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 16 οχήματα που κατάφεραν γρήγορα να οριοθετήσουν τη φωτιά. Πυρκαγιά και στην Καστρίτσα Ιωαννίνων

Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη μία πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Καστρίτσα Ιωαννίνων. Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την κατάσβεση της φωτίας στο σημείο επιχειρούν 47 πυροσβέστες, 8 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα, 2 υδροφόρες ΟΤΑ, 2 PZL και ένα ελικόπτερο. Υπό έλεγχο η φωτιά στα Μέγαρα – Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Κοσμηρά και ΜυτιλήνηΥπο έλεγχο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε μέσα σε κατοικημένη περιοχή, στις 13:15 στον οικισμό Αγ. Τριάδα στα Μέγαρα.

Η φωτιά σύμφωνα με την πυροσβεστική, έκαψε χορτολιβαδική έκταση, αλλά επειδή ήταν εντός του αστικού ιστού κινητοποιήθηκαν άμεσα και επιχείρησαν για την κατάσβεσή της 51 πυροσβέστες με 19 οχήματα, το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ), 1 τμήμα πεζοπόρο καθώς και δύο ελικόπτερα.

Επίσης στην περιοχή μετέβη εσπευσμένα ο γγ Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, για τον συντονισμό των δυνάμεων που επιχειρούν.

«Η φωτιά είναι μέσα στον οικισμό της Αγίας Τριάδας. Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση τόσο από την Πυροσβεστική, αλλά και από το δήμο και ελπίζουμε ότι τις επόμενες ώρες θα τεθεί υπό έλεγχο», είπε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Μεγάρων Γρηγόρης Σταμούλης.

Μάλιστα, επισήμανε ότι οι κάτοικοι προς το παρόν αντιδρούν αρνητικά για να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τις ενημερώσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά στα Ιωάννινα που ξέσπασε νωρίτερα σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Κοσμηρά, έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Στο σημείο επιχείρησαν 28 πυροσβέστες, 10 οχήματα & 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα.

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί και η πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτική έκταση στην περιοχή Νησέλια Μυτιλήνης. Στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες, 5 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα και 2 Α/Φ PZL. Πολύ υψηλός σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και Εύβοια Υπενθυμίζεται ότι για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στην Αττική και την Εύβοια είχε προειδοποιήσει από εχθές η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με ανακοίνωσή της.

Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας είχε ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστούσε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

(φώτο: Pexels-πηγή: protothema.gr)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •