• Αρχική
  • Άρθρα
  • Εύβοια: Επέστρεψε η εικόνα της Παναγίας στην Ιερά Μονή Μακρυμάλλης

Εύβοια: Επέστρεψε η εικόνα της Παναγίας στην Ιερά Μονή Μακρυμάλλης

Ανάμεσα στα κτίρια που κινδύνεψαν από την πύρινη λαίλαπα στην φωτιά της Εύβοιας, ήταν και η Ιερά Μονή της Παναγίας στο χωριό Μακρυμάλλης.

Χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών, ο κίνδυνος απομακρύνθηκε από το μοναστήρι, το οποίο εκκενώθηκε όταν ξέσπασε η φωτιά στην περιοχή.

Μάλιστα, για προληπτικούς λόγους είχε απομακρυνθεί και η εικόνα της Παναγίας, η οποία βρέθηκε πριν από 500 χρόνια και είναι θαυματουργή.Εύβοια: Επέστρεψε στην Ιερά Μονή Μακρυμάλλης η εικόνα της Παναγίας.

Σήμερα, που ο Χριστιανισμός γιορτάζει την Κοίμηση της Θεοτόκου, η εικόνα της Παναγίας επεστράφη στην Ιερά Μονή. Κατά την πρώτη ημέρα της πυρκαγιάς, οι μοναχοί την είχαν απομακρύνει, προκειμένου να την προστατέψουν.

Μπορεί η φωτιά στην περιοχή να μην έχει σβήσει ακόμη, ωστόσο όπως όλα δείχνουν, το μοναστήρι δεν διατρέχει πλέον κανέναν κίνδυνο.Η Ιερή Μονή Μακρυμάλλης Παναγίας Θεοτόκου βρίσκεται 7 χλμ από τα Ψαχνά Ευβοίας, κοντά στον οικισμό της Μακρυμάλλης.

Πρόκειται για γυναικεία μονή και είναι χτισμένη σε πλαγιά πευκόφυτου λόφου, σε υψόμετρο 290 μέτρων. Είναι αφιερωμένη στην Παναγία και γιορτάζει στις 15 Αυγούστου, αλλά και στις 23 Αυγούστου στην Κοίμηση της Θεοτόκου.

Επίσης γιορτάζει την μνήμη του Αγίου Παρθενίου, επισκόπου Λαμψάκου, στις 7 Φεβρουαρίου. Πολύς κόσμος επισκέπτεται τη μονή για να προσκυνήσει την αγία κάρα του Αγίου Παρθενίου που φυλάσσεται στη μονή, ο οποίος θεωρείται θεραπευτής της «ανίατης ασθένειας».

(φώτο: Eurokinissi-πηγή: iefimerida.gr)