Έβρος-σύνορα: Χαμός με αναληθή πλάνα που «έπαιξαν» σε εκπομπή – Ν.Μάνεσης: «Αναλαμβάνω την ευθύνη»

Την πλήρη ευθύνη για τα λανθασμένα πλάνα που προβλήθηκαν στην εκπομπή του την 1η Μαρτίου, ανέλαβε ο Νίκος Μάνεσης, καθώς παρουσιάστηκαν ως εικόνες από τον Έβρο ενώ προέρχονταν από την Ειδομένη το 2015, και αυτό προκάλεσε μέχρι και την παρέμβαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ).

Ο Νίκος Μάνεσης, μέσω μηνύματός του στη σελίδα της εκπομπής που παρουσιάζει στον Alpha, τοποθετήθηκε για τα εσφαλμένα που προβλήθηκαν στον «αέρα» και ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για το λάθος.

Υπενθυμίζεται ότι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) παρενέβη και με ανακοίνωσή του κάλεσε σε απολογία τον Alpha για πλάνα που μεταδόθηκαν στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση», την 1η Μαρτίου, και παρουσιάστηκαν ως εικόνες από τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο ενώ, επί της ουσίας προέρχονταν από την Ειδομένη το 2015.

Μάνεσης: «Δεν υπήρξε δόλος»
Ο δημοσιογράφος, Νίκος Μάνεσης, λοιπόν, ως προϊστάμενος της εκπομπής -όπως τόνισε- «οφείλει να αναλάβει την ευθύνη» και τόνισε πως όλα άρχισαν από μήνυμα τηλεθεατή και διευκρίνισε ότι δεν υπήρξε δόλος.

Στο μήνυμα που αναρτήθηκε στο προφίλ της εκπομπής υποστηρίζεται:

«Αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη για το γεγονός ότι στην εκπομπή “Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση” της Κυριακής 1ης Μαρτίου 2020, προβλήθηκαν εικόνες του 2015, που αφορούσαν στην εισβολή προσφύγων στη Βόρεια Μακεδονία, ως εικόνες της παρούσης χρονικής περιόδου σχετικά με τα γεγονότα που διαδραματίζονται στον Έβρο. Συνέβη μία σειρά σφαλμάτων: Ενώ βρισκόμουν στον “αέρα”, μου παρουσιάστηκαν τα πλάνα ως ντοκουμέντα που “συμβαίνουν τώρα”. Δεν έχει σημασία ποιος έσφαλε… Ως προϊστάμενος της εκπομπής οφείλω να αναλάβω ευθύνες».
Ο ίδιος ξεκαθαρίζει το εξής:

«Το λάθος ξεκίνησε από μήνυμα τηλεθεατή, ο οποίος επικαλέστηκε link που παρέπεμπε σε είσοδο μεταναστών στον Έβρο. Το μήνυμα έχει σταλεί στις 12:35, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της εκπομπής. Tο σφάλμα έγινε στα τελευταία λεπτά της εκπομπής και όταν το αντιληφθήκαμε, ήταν αδύνατον να επανορθώσουμε, γιατί η εκπομπή είχε ολοκληρωθεί. Από ανθρώπινο λάθος και πίεση χρόνου οι εικόνες παρουσιάστηκαν στην εκπομπή σαν γεγονότα που συμβαίνουν τώρα».
Ο Νίκος Μάνεσης, ακόμα, αναφέρεται και στον κίνδυνο των fake news στην τοποθέτησή του:

«Καμία σκοπιμότητα, κανένας δόλος αποπροσανατολισμού του κοινού δεν υπήρξε, τουναντίον το συμβάν αυτό είναι η απόδειξη του πόσο εκτεθειμένοι είμαστε όλοι μας απέναντι σε fake news. Στη ζωή μου έχω μάθει ότι τα λάθη πληρώνονται και ίσως ένα συγγνώμη είναι πολύ λίγο».

(sputniknews – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί