• Αρχική
  • Άρθρα
  • Έβριζε τον σύζυγο και δημιουργούσε εντάσεις – Έλαβε δικαστική “έξωση” από τη συζυγική εστία

Έβριζε τον σύζυγο και δημιουργούσε εντάσεις – Έλαβε δικαστική “έξωση” από τη συζυγική εστία

Το Δικαστήριο διέταξε τη μόνιμη μετοίκηση της καθώς η συμβίωση θα οδηγούσε μόνο σε περαιτέρω παρόξυνση και εκτράχυνση των ήδη τεταμένων συζυγικών σχέσεων.

Η οικογενειακή ειρήνη είχε διαταραχθεί εδώ και χρόνια. Αιτία υπήρξε η στάση της συζύγου, η οποία τηρούσε εξυβριστική και υποτιμητική συμπεριφορά έναντι του συζύγου της, ενώ και οι σχέσεις της με την ενήλικη κόρη της που μένει στο σπίτι είναι εξαιρετικά τεταμένες.

Τον περασμένο Ιούνιο, το ζευγάρι κατέληξε μάλιστα στο… νοσοκομείο, μετά από μεταξύ τους χειροδικία, όπως αποδεικνύει και ιατρική βεβαίωση πού προσκόμισε η σύζυγος, αλλά και από φωτογραφίες που εμφανίζουν τον σύζυγο τραυματισμένο στο πρόσωπο και το σώμα. Έβριζε τον σύζυγο και δημιουργούσε εντάσεις – Έλαβε δικαστική “έξωση”

Η υπόθεση έφτασε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών μετά την αίτηση του συζύγου ο οποίος ζητεί την μετοίκηση της γυναίκας του από τη συζυγική αιτία για το λόγο ότι οι μεταξύ τους σχέσεις έχουν κλονιστεί τόσο ισχυρά από λόγους που αφορούν το πρόσωπο της και η περαιτέρω συμβίωση τους θα οδηγήσει σε έκρυθμη κατάσταση, ενώ με τη δική της ένδικη αίτηση η σύζυγος ζητεί, για τους ίδιους λόγους, να διαταχθεί η μετοίκηση του συζύγου της, να απειληθεί κατ’ αυτού χρηματική ποινή καθώς και προσωπική κράτηση για κάθε παράβαση της απόφασης.

Παράλληλα, ο σύζυγος μετά και το περιστατικό της χειροδικίας, που τους οδήγησε στο νοσοκομείο, υπέβαλε αγωγή με την οποία ζητάει διαζύγιο, ενώ σε εκτέλεση προσωρινής διαταγής η σύζυγος αποχώρησε από τη συζυγική στέγη έχοντας παραλάβει τα προσωπικά της είδη και διαμένει σε άλλο διαμέρισμα ιδιοκτησίας της.

Έβριζε τον σύζυγο και δημιουργούσε εντάσεις – Έλαβε δικαστική “έξωση”

Όπως αναφέρεται στην απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου, πιθανολογήθηκε ότι η εξακολούθηση της συμβίωσης μόνο σε περαιτέρω παρόξυνση και εκτράχυνση των ήδη τεταμένων συζυγικών σχέσεων οδηγεί.

Για τους λόγους αυτούς, καταλήγει πως πρέπει να γίνει δεκτή η αίτηση του συζύγου και «επειδή συντρέχει επείγουσα περίπτωση και προκειμένου να αποφευχθούν έριδες και διαπληκτισμοί, να διαταχθεί η μετοίκηση της εκ των διαδίκων, απορριπτόμενης της αιτήσεως της υπό στοιχείο Β (σ.σ. της συζύγου), καθώς το Δικαστήριο άγεται στην κρίση ότι πρέπει να διατηρηθεί η σημερινή κατάσταση, η οποία έχει επιφέρει ηρεμία στην οικογένεια, αλλά και συνεκτιμωμένου ότι στην συζυγική οικία διαμένει και η θυγατέρα των διαδίκων …, η οποία έχει τεταμένες σχέσεις με την μητέρα της».

(dikastiko – φωτο:intime)

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.