Ετοιμαστείτε για διπλή θερμή εισβολή! Πότε θα «χτυπήσει», πόσο θα διαρκέσει

Θερμοκρασίες …Ιουλίου αναμένονται σε δύο κύματα μέσα στην εβδομάδα όπου η θερμοκρασία θα φτάσει και θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς.

«Θερμό» Σαββατοκύριακο και γενικότερα θερμή εβδομάδα, με εξαίρεση την Τετάρτη, καθώς ο υδράργυρος θα ξεπεράσει το φυσιολογικό για την εποχή κατά 10 βαθμούς.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος, μιλώντας στην ΕΡΤ, η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο δεν αποκλείεται να φτάσει και τους 39 βαθμούς Κελσίου, 10 βαθμούς πάνω από το φυσιολογικό για την εποχή.


Ο Καλλιάνος προειδοποιεί για 40άρια και θερμοκρασίες ρεκόρ
Ο ίδιος επισήμανε ότι η θερμοκρασία στη θάλασσα παραμένει χαμηλή με τον μέσο όρο και στις θάλασσες της Αττικής να κυμαίνονται περίπου στους 17 με 18 βαθμούς κατά μέσο όρο.

Πέρα από την δροσιά της Τετάρτης η θερμοκρασία από την Τρίτη αρχίζει να σκαρφαλώνει σε βαθμούς …Ιουλίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο καιρός αναμένεται αίθριος την Τετάρτη και μόνο στα βορειοανατολικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Ωστόσο, την Πέμπτη η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, όπως και την Παρασκευή, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης.

Το Σαββατοκύριακο θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στα κεντρικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

(sputniknews – φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί