Εθνικός θρήνος στον Έβρο: Πέθανε για να σώσει τους μικρούς μαθητές, ευθύνες στον Δήμο, vid

Πατέρας τριών παιδιών

Εθνικός θρήνος στον Έβρο για τον θάνατο του 46χρονου αρχιπυροσβέστη, Ιωάννη Ζαφειρόπουλο, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το μεσημέρι της Δευτέρας εν ώρα υπηρεσίας.

Ο αρχιπυροσβέστης, πατέρας τριών παιδιών, εγκλωβίστηκε στα νερά της βροχής, ενώ στην προσπάθειά του να βγει από το υπηρεσιακό όχημα, έπεσε σε φρεάτιο και εντοπίστηκε νεκρός κοντά στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος».

«Θρηνήσαμε ένα θύμα, έναν φίλο. Τον ξέραμε. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ό,τι και να λέμε τα λόγια είναι περιττά» σημείωσε o πρόεδρος της Κοινότητας Απαλού, Γιάννης Τακάς.

«Με την πρώτη έντονη βροχή είχαμε τα ίδια προβλήματα. Και πάντα ευχόμασταν να μη γίνει αυτό που έγινε χθες. Πρέπει να γίνουν έργα στους οικισμούς για να μην έχουμε τέτοια περιστατικά» υπογράμμισε, επιρρίπτοντας ευθύνες και στην δημοτική αρχή:

«Ενώ ήξεραν τα καιρικά φαινόμενα, άφησαν τα παιδιά να πάνε στα σχολεία. Το ξέραμε μια εβδομάδα πριν».

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Ο άτυχος πυροσβέστης, μαζί με άλλους συναδέλφους του, είχε πάρει σήμα ώστε να πάει στο νηπιαγωγείο του Απαλού όπου είχαν εγκλωβιστεί παιδιά λόγω των πλημμυρικών φαινομένων.

Μεταδόθηκε βίντεο-ντοκουμέντο λίγα λεπτά πριν σημειωθεί η τραγωδία: Ο 46χρονος βρίσκεται στην αριστερή πλευρά του πυροσβεστικού οχήματος και καταβάλλει προσπάθεια να βγει. Δυστυχώς, όμως, γλίστρησε και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί