Εργαζόμενοι Εθνικού Θεάτρου μετά τον «σεισμό» των καταγγελιών: «Ζητάμε κάθαρση σε όλα τα επίπεδα»

Κάθαρση σε όλα τα επίπεδα ζητούν οι εργαζόμενοι του Εθνικού Θεάτρου μπροστά στις καταγγελίες που έχουν πάρει μορφή ντόμινο στο χώρο του θεάματος.


Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του σωματείου σημειώνεται η «ιδιαίτερη ανησυχία» για τις αποκαλύψεις που έρχονται στο φως και η ξεκάθαρη τοποθέτηση «με την πλευρά των θυμάτων που θέλουν να μιλήσουν».

Όπως αναφέρεται, το σωματείο δηλώνει ότι θα είναι παρών με σεβασμό και αλληλεγγύη «σε όλους όσοι ανέχτηκαν συμπεριφορές εκμετάλλευσης, παραβίασης, προσβολής, κατάχρησης εξουσίας και τους παροτρύνουμε να βγουν και να μιλήσουν».

«Όπου υπάρχουν καταγγελίες ή υπόνοιες ζητάμε να κινείται άμεσα Εισαγγελική έρευνα. Ζητάμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας κάθαρση. Ιδίως εμείς οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Θέατρο την ζητάμε ακόμα επιτακτικότερα και θέλουμε να είναι σε βάθος και σε όλα τα επίπεδα γιατί “έχουν γνώσιν οι φύλακες”» τονίζει το σωματείο.

Στο πλαίσιο αυτό, προτάσσεται η αναγκαιότητα να μην υπάρξει «καμία σκέψη για συγκάλυψη» σε αυτές τις υποθέσεις «ώστε να υπάρξει στο χώρο του θεάματος και κατ’ επέκταση στην κοινωνία, ένα πλαίσιο αξιών που δεν θα παραβιάζονται οι ελευθερίες των αδύναμων».

Καταληκτικά, μέσω της ανακοίνωσης οι εργαζόμενοι απαντούν έντονα στο «ψευτο-ερώτημα του “γιατί τώρα;”» όσον αφορά το χρονικό πλαίσιο των καταγγελιών με μια σαφή κατάφαση όπως αναγράφεται η οποία είναι: «Ευτυχώς τώρα».

(sputniknews)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί