• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Επιτέλους ξύπνησαν(;): Ίσως η πιο συμβολική κίνηση απέναντι στην κυβέρνηση – Δείτε τι συνέβη έξω από το ΥΠΟΙΚ (ΦΩΤΟ)

Επιτέλους ξύπνησαν(;): Ίσως η πιο συμβολική κίνηση απέναντι στην κυβέρνηση – Δείτε τι συνέβη έξω από το ΥΠΟΙΚ (ΦΩΤΟ)

Σανό έξω από το υπουργείο Οικονομικών πέταξε η ΠΟΕΔΗΝ, στέλνοντας το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι «δεν τρώμε σανό για να πιστέψουμε ότι βγήκαμε από τα μνημόνια».

Μία πολύ εύστοχη κίνηση, θα έλεγαν πολλοί, την οποία η ΠΟΕΔΗΝ ελπίζει να μάθει ο ελληνικός λαός για να μην ξαναφάει «σανό» από τους αποδέκτες του μηνύματος.

Η κινητοποίηση της Ομοσπονδίας λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της τετράωρης στάσης εργασίας των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, με αφορμή την κατάθεση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019.

«Οι δημόσιες δαπάνες υγείας είναι καθηλωμένες στο 5% του ΑΕΠ και το όριο δαπανών των νοσοκομείων παραμένει καθηλωμένο στο 1,5 δισ. ευρώ κατ’ έτος, παρότι αυξήθηκε η ζήτηση κατά 30% στα δημόσια νοσοκομεία. Ακόμη, το 60% του συνόλου του ιατρο-τεχνολογικού εξοπλισμού είναι πεπαλαιωμένος και θέλει άμεση αντικατάσταση» αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η διοίκηση της συνδικαλιστικής οργάνωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η στάση εργασίας αφορά τα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής, από τις 7:00 έως τις 11:00 το πρωί.

Η ΠΟΕΔΗΝ παρατηρεί παράλληλα, ότι το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας «θα περικοπεί ή θα μειωθεί» και «η κυβέρνηση αρνείται να εντάξει στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, τους υπαλλήλους της δημόσιας υγείας».

 

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu