Επίσκεψη του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη στις εγκαταστάσεις της διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και στη διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών

Καταγραφή των προβλημάτων ώστε να δρομολογηθεί το ταχύτερο

η επίλυση τους, για να αξιοποιηθούν προς όφελος των πολιτών το προσωπικό και οι υποδομές της Περιφέρειας, ζήτησε από τους προϊσταμένους των διεύθυνσεων Τεχνικών Έργων και Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών, ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, κατά τη σημερινή του επίσκεψη.

Ο κ. Πατούλης διαπίστωσε εικόνα εγκατάλειψης, παροπλισμένων οχημάτων, απαρχαιωμένων υποδομών και τεράστιο όγκο φακέλων, και από τους προϊσταμένους των υπηρεσιών ενημερώθηκε για τα προβλήματα που υπάρχουν από τις ελλείψεις των υποδομών, του προσωπικού, την αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων καθώς και για τα ακινητοποιημένα οχήματα.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τη συνολική κατάσταση «άκρως απογοητευτική», επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια διαθέτει «ένα αξιόμαχο προσωπικό, το οποίο, ούτε επαρκεί, ούτε διαθέτει τα κατάλληλα μέσα για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες που υπάρχουν». Υπογράμμισε ότι η κεντρική διοίκηση πρέπει να καταλάβει ότι οφείλει να θωρακίσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α΄και Β΄ Βαθμού σε πόρους και ανθρώπινο δυναμικό, καθώς «οφείλουμε να μεταβούμε σε ένα νέο μοντέλο λειτουργίας ενός επιτελικού κράτους».

Ειδικότερα, στη διεύθυνση Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών στην Καλλιθέα, ο περιφερειάρχης είχε συνάντηση εργασίας με την προϊσταμένη Β. Πανάγου, παρουσία στελεχών της διεύθυνσης, της εντεταλμένης σύμβουλου Έργων Ε. Κοσμίδη και των σύμβουλων οδικής ασφάλειας Κ. Λογοθέτη και μεταφορών καθ. Ευάγγελου-Γεράσιμου Ματσούκη. Κατά την περιήγηση στο χώρο, διαπίστωσε την ανάγκη ανακαίνισης των κτηριακών υποδομών ώστε να καταστούν λειτουργικές, ενώ μεγάλο μέρος των εγκαταστάσεων καταλάμβαναν φάκελοι με μελέτες υποδομών και μεγάλων έργων που «πρέπει να ψηφιοποιηθούν για να αξιοποιηθούν».

Στη διεύθυνση Τεχνικών Έργων στη γέφυρα της Λ. Κηφισού, ο περιφερειάρχης διαπίστωσε παροπλισμό οχημάτων, είτε λόγω βλαβών, είτε λόγω έλλειψης χειριστών και ζήτησε από τον προϊστάμενο Π. Βενετσάνο καταγραφή του στελεχιακού δυναμικού, των ελλείψεων και του αριθμού των διαθέσιμων οχημάτων.

Ο Γ. Πατούλης επισήμανε ότι η κατάσταση αυτή πρέπει να αλλάξει το ταχύτερο, ώστε να «αξιοποιηθεί στο έπακρο το ανθρώπινο δυναμικό και ο στόλος της Περιφέρειας, και μόνο όταν δεν μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες θα αξιοποιούνται εργολαβίες».

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί