• Αρχική
  • Άρθρα
  • Επισκέψεις με δώρα σε χώρους φιλοξενίας ατόμων με ειδικές ανάγκες

Επισκέψεις με δώρα σε χώρους φιλοξενίας ατόμων με ειδικές ανάγκες

Είδη ρουχισμού και προσωπικής φροντίδας σε φιλοξενούμενους τριών δομών ατόμων ΑμεΑ,

ως έμπρακτη στήριξη στις ευπαθείς ομάδες, παρέδωσε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός, εκπροσωπώντας τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη.

Οι δομές είναι: Η Ένωση Γονέων Νοητικώς Υστερούντων Ατόμων (Ε.Γ.Ν.Υ.Α.) που μεριμνά για την προστασία, την διαπαιδαγώγηση, την σωματική αγωγή, την επαγγελματική κατάρτιση, την κοινωνική προσαρμογή και την ενασχόληση με τα αθλητικά εφ’ όρου ζωής νοητικώς υστερούντων ατόμων, ηλικίας άνω των 18 ετών, αμφοτέρων των φύλων, 50 ατόμων με δείκτη νοημοσύνης μεγαλύτερο του 30.

Το Πρότυπο Ειδικό Οικοτροφείο «ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ» όπου φιλοξενούνται 52 ΑμεΑ με βαριά νοητική υστέρηση (IQ <30%). Το Ίδρυμα για το Παιδί «Η ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ» με εκπαιδευτική και ενταξιακή προσέγγιση για παιδιά και νέους με αυτισμό και νοητική αναπηρία.

Στο ίδρυμα λειτουργούν τρία μικτά τμήματα ημερήσιας διαβίωσης και στο οικοτροφείο φιλοξενούνται 25 ωφελούμενοι, 3 έως 30 ετών οι οποίοι αδυνατούν να φοιτούν ως εξωτερικοί.

Στο πλαίσιο των ημερών τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης έψαλλαν τα κάλαντα στα γραφεία της ΠΕ Αν. Αττικής συνοδευόμενα από τον Διευθυντή του σχολείου και καθηγητές τους.

Τα παιδιά, με παραδοσιακά μουσικά όργανα: ούτι, λαούτο, κανονάκι, βιολί, σαντούρι κ.α. έψαλλαν στον αντιπεριφερειάρχη και τους υπαλλήλους τα κάλαντα της Θράκης, της Τρίπολης, τα Βυζαντινά και σκοπούς της Μικράς Ασίας.

photo:pexels