Επανέρχεται το ηλεκτρονικό ραντεβού στους δήμους

Νέα μέτρα στο πλαίσιο της προσπάθειας αποφυγής διασποράς του κορονοϊού λαμβάνουν οι δήμοι, οι οποίο στρέφοντα - εκ νέου - στην ψηφιακή τεχνολογία.

Οι δήμοι της Αττικής επαναφέρουν μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού και κινητοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία.

Επανέρχεται, συγκεκριμένα, το μέτρο του ηλεκτρονικού ραντεβού για τις υπηρεσίες τους, όπως το δημοτολόγιο και το ληξιαρχείο.


Όπως σημειώνουν οι πληροφορίες του ΑΠΕ, επανέρχεται και η ηλεκτρονική έκδοση πιστοποιητικών και δικαιολογητικών. Παράλληλα, οι πλατφόρμες για ηλεκτρονικές συναλλαγές και πληρωμές παραμένουν ενεργές, ώστε ένα μεγάλο μέρος των δημοτών να ακολουθεί αυτή την οδό πληρωμών, προς αποφυγή συνωστισμού στα ταμεία των δημοτικών υπηρεσιών.

Αναβολή εκδηλώσεων και προγράμματα βοηθείας
Να υπενθυμιστεί πως χθες, Δευτέρα, ο δήμος Αττικής ανακοίνωσε την αναβολή/ματαίωση πολιτιστικών εκδηλώσεων, παραστάσεων και συναυλιών.

Ο δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού αναγκάστηκε να αναβάλει την έναρξη λειτουργίας του Ανοιχτού Ελεύθερου Πανεπιστημίου, ενώ ο δήμος Ηρακλείου κάνει διαδικτυακά μαθήματα μουσικών οργάνων και φωτογραφίας, ενώ ο δήμος Γαλατσίου μαθήματα σκακιού.

Ο δήμος Βριλησσίων, την ίδια ώρα, ανακοίνωσε επαναφορά του προγράμματος «Μείνετε σπίτι, είμαστε δίπλα σας». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την εξυπηρέτηση κατ’ οίκον για τις ευπαθείς ομάδες και για τα άτομα άνω των 60 ετών, θέτοντας αυτή τη φορά ως στόχο τον περιορισμό των μετακινήσεων στο ελάχιστο.

(φωτο:photo screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί