Ένα τραγούδι «ανιχνεύει» παθήσεις των πνευμόνων; Καμπάνια υπόσχεται απάντηση «σε έξι δευτερόλεπτα» (Vid)

Tο πρώτο τραγούδι στον κόσμο που συνέθεσαν μαζί ένας τραγουδιστής κι ένας πνευμονολόγος βοηθά στην έγκαιρη διάγνωση παθήσεων των πνευμόνων.

Αυτό δεν είναι κάποιο τραγούδι καραόκε. Όσο απίστευτο και αν… ακούγεται, τραγουδώντας το θα δοκιμάσεις τις ικανότητες, όχι των φωνητικών χορδών σου, αλλά των πνευμόνων σου, διαπιστώνοντας μάλιστα ενδεχόμενα ανησυχητικά σημάδια.

Η πρόληψη είναι το καλύτερο φάρμακο συνηθίζουν να λένε οι γιατροί και μπορεί ο πλανήτης να μην τα έχει καταφέρει τόσο καλά με τον COVID-19, ωστόσο φαίνεται πως η ανθρωπότητα έχει «κρυφά» όπλα για ασθένειες που σχετίζονται άμεσα με το νέο κορονοϊό, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει πνευμονία και αναπνευστικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής (ΙΝΕ) της Ισπανίας, οι παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος είναι από τις κύριες αιτίες νοσηλείας στη χώρα.


Για τον λόγο αυτό, η Ισπανική Εταιρεία Πνευμονολογίας και Θωρακικής Χειρουργικής (SEPAR) έχει αρχίσει μια εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κόσμου σχετικά με τη σημασία ενός υγειούς αναπνευστικού συστήματος. Με την ονομασία «Πάρτε αέρα και αναπνεύστε ζωή», η εκστρατεία ευελπιστεί να βάλει «φρένο» στις κακές συνήθειες των πολιτών που μπορούν να επηρεάσουν την υγεία των πνευμόνων τους, είτε άμεσα όπως με το κάπνισμα, είτε έμμεσα ρυπαίνοντας την ατμόσφαιρα.

Στη φαρέτρα της έχει μάλιστα το πρώτο τραγούδι στον κόσμο που συνέθεσαν μαζί ένας τραγουδιστής και ένας πνευμονολόγος: Ο Αντόνιο Ορόσκο και ο Μαρί Κρουζ Γκονζάλεζ Βιγιαεσκούσα. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία με στόχο την ενημέρωση του πληθυσμού σχετικά με τη σημασία της προληπτικής σπιρομέτρησης και της έγκαιρης διάγνωσης πιθανών αναπνευστικών παθήσεων.

«Έχω γράψει ένα τραγούδι που χρησιμεύει για να μας κάνει να αντιληφθούμε πόσο σημαντική είναι η υγεία του αναπνευστικού συστήματος σε όλους μας» ανέφερε ο Ορόσκο, παρουσιάζοντας το τραγούδι του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το μόνο που έχετε να κάνετε για να διαπιστώσετε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι πνεύμονές σας είναι να μπείτε ΕΔΩ και να τραγουδήσετε έξι δευτερόλεπτα μαζί με τον Καταλανό καλλιτέχνη.

«Επειδή τα 6 δευτερόλεπτα είναι ο χρόνος που απαιτείται για μια σπιρομέτρηση, το τεστ μπορεί να αποκαλύψει πολλά για την υγεία των πνευμόνων σας» διαβεβαιώνουν ειδικοί της υγείας του αναπνευστικού.

sputnik/ photo video screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί