Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τον επερχόμενο καύσωνα! Ποιές περιοχές θα φλερτάρουν με τα 43άρια;

Αυτή τη φορά το κύμα ζέστης θα το νιώσουν και οι κάτοικοι των νησιών.

Έκτακτο δελτίο καιρού με νέο κύμα ζέστης από σήμερα εξέδωσε η ΕΜΥ, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει μέχρι και τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα, η επέλαση ζέστης ξεκινά σήμερα από τα δυτικά της χώρας και τις επόμενες ημέρες σταδιακά θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στο επίκεντρο από το νέο κύμα καύσωνα θα βρεθούν τα νησιά του Ιονίου και τα ηπειρωτικά.

Επίσης, το ίδιο θα συμβεί και στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου ήδη οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές βρίσκονται στα επίπεδα των 25 βαθμών Κελσίου.

Ο καιρός στην Αττική

Στην Αττική, οι μέγιστες θερμοκρασίες την Πέμπτη και την Παρασκευή θα φτάσουν τους 40 και κατά τόπους 41 βαθμούς Κελσίου με τη δροσιά να αναμένεται από Σάββατο.

Η πρόγνωση του καιρού

Σήμερα, Τρίτη, η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και τα νησιά του Ιονίου.Αύριο, Τετάρτη, οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας προβλέπεται να φτάσουν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας (πλην ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) τους 40 με 41 βαθμούς, ενώ στα
νησιά του Ιονίου τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη, 42 και 43 βαθμοί Κελσίου θα σημειωθούν στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική και νότια Πελοπόννησο, ενώ 39 και 41 αντίστοιχα θα κυμανθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, εκτός της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.Την ίδια στιγμή, η θερμοκρασία στα νησιά του Ιονίου και στην Κρήτη θα φτάσει κατά τόπους τους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις υπόλοιπες νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές 2 με 3
βαθμούς χαμηλότερη.

Τέλος, την Παρασκευή θα υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας μόνο στα δυτικά και βόρεια, ενώ από Σάββατο η πτώση θα είναι αισθητή και στην υπόλοιπη χώρα.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί