Ειδικά Σχολεία – Πώς θα λειτουργήσουν από 1η Ιουνίου

Το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία Ειδικής Αγωγής περιγράφεται στην ΚΥΑ των υπουργείων Παιδείας και Υγείας που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.

Δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Παιδείας και Υγείας για τον τρόπο επαναλειτουργίας των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης από την 1η Ιουνίου, στο ΦΕΚ (Β’ 2026/27.05.2020).

Τι αλλάζει στη λειτουργία των ειδικών σχολείων
Η συγκεκριμένη απόφαση προβλέπει πως θα πρέπει να υιοθετούνται πρακτικές συστηματικού διαχωρισμού των μαθητών στη διάρκεια των διαλειμμάτων, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός και να διασφαλίζονται οι αποστάσεις ασφαλείας σε όλους τους χώρους του σχολείου.

Να σημειωθεί πως το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα διαλειμμάτων και εφημεριών θα μπορεί να αναπροσαρμόζονται.


Παράλληλα, δε θα γίνεται η καθιερωμένη συγκέντρωση μαθητών στο προαύλιο πριν την έναρξη του προγράμματος ενώ εξακολουθεί να ισχύει η οδηγία για τήρηση απόστασης ενάμιση μέτρου.

Αναφορικά με τα Ειδικά Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τη σίτιση σε αυτά, όπου προβλέπεται, αυτή θα γίνεται με παράδοση των γευμάτων σε πακέτα, τηρουμένων υψηλών προδιαγραφών υγιεινής και με χρήση του χώρου της τραπεζαρίας (με αποστάσεις και σε μικρές ομάδες μαθητών).

Εάν δεν επαρκεί ο χώρος της τραπεζαρίας, θα γίνεται χρήση άλλων χώρων του σχολείου, όπως το προαύλιο και οι σχολικές αίθουσες.

Ακόμη, θα πρέπει να υπάρχει ειδική μέριμνα για την επιμελή καθαριότητα και απολύμανση των χώρων όπου θα γίνεται η σίτιση.

Εφόσον απαιτείται σωματική επαφή ή εκ του σύνεγγυς εκπαιδευτική καθοδήγηση και υποστήριξη των μαθητών, προβλέπεται η χρήση γαντιών, μη ιατρικής μάσκας ή προμετωπίδας εάν απαιτείται να φαίνεται το στόμα του εκπαιδευτικού ή του ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού.

Η χρήση προστατευτικής μη ιατρικής μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό εντός των σχολείων είναι προαιρετική.

(Sputniknews – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί