• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δουλειά μόνο για ελεγμένους, νέα εποχή στην Ελλάδα! Ίσως βάζουν και ποινές (vid)

Δουλειά μόνο για ελεγμένους, νέα εποχή στην Ελλάδα! Ίσως βάζουν και ποινές (vid)

Πιθανότατα εντός της ημέρας να ανακοινωθεί ότι τα self test θα είναι υποχρεωτικά σε συγκεκριμένες ομάδες εργαζόμενων. Κι αυτό θα είναι μόνο η αρχή;

Στη διενέργεια των self test ποντάρει η κυβέρνηση προκειμένου να επανέλθει η κανονικότητα.

Μέσα από τα self test και τα εμβόλια μας δείχνουν ένα δρόμο προς τη λεγόμενη “ελευθερία”. Στο πλαίσιο αυτό πιθανότατα εντός της ημέρας θα ανακοινωθεί ότι τα self test θα είναι υποχρεωτικά συγκεκριμένες ομάδων εργαζόμενων.

Προκειμένου να πας λοιπόν στην εργασία σου, το τεστ θα αποτελεί προϋπόθεση, προς το παρόν σε συγκεκριμένους τομείς, όπως σε δημόσιες υπηρεσίες, μεταφορές κλπ. Σε θέσεις δηλαδή που έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο.

Στο ίδιο πλαίσιο εκτός από την υποχρεωτικότητα θα προβλέπονται και επιπτώσεις τόσο για τους εργοδότες όσο και για τους ίδιους τους εργαζόμενους σε περίπτωση μη διενέργειας των τεστ.

Τα τεστ προϋπόθεση και για το Πάσχα

Ήδη έχουν δρομολογηθεί όλες οι απαραίτητες προετοιμασίες ώστε τα self test να είναι έτοιμα για να χρησιμοποιηθούν από τους εκδρομείς του Πάσχα, ως απαραίτητη προϋπόθεση εξόδου.

Όμως ακόμα τίποτα δεν είναι σίγουρο. Για να γίνουν όλα τα παραπάνω πράξη υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό. Η πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων εκείνης της περιόδου. Στοιχείο, το οποίο αυτή την στιγμή παραμένει άγνωστο και κάνει την κυβέρνηση να διστάζει για τις όποιες περαιτέρω πρωτοβουλίες. Όλα θα κριθούν πάλι από τους απιστήμονες.

Η κρίσιμη συνεδρίαση αναμένεται να γίνει στις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας ή το Σάββατο του Λαζάρου. Προς το παρόν αρκετά από τα μέλη της επιτροπής τηρούν επιφυλακτική στάση. Αναγνωρίζουν την μεγάλη πίεση της κοινωνίας αλλά προς το παρόν δε φαίνονται έτοιμοι για τέτοιου είδους αποφάσεις.

photo pexels

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.