• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δημόσια διαβούλευση για τις επεκτάσεις του μετρό στη Δυτική Θεσσαλονίκη

Δημόσια διαβούλευση για τις επεκτάσεις του μετρό στη Δυτική Θεσσαλονίκη

Ολοκληρωμένη μελέτη, για την ανάπτυξη και την επέκταση του Μετρό στη Δυτική Θεσσαλονίκη,

θα εκπονηθεί από την Αττικό Μετρό ΑΕ και τον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ). Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Γιάννης Μυλόπουλος, στη διάρκεια δημόσιας διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα με δημάρχους από το νομό Θεσσαλονίκης, η μελέτη θα λάβει υπόψη της και όλες τις προτάσεις των εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των φορέων, που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης, προκειμένου να εκτιμηθεί με οικονομοτεχνικά κριτήρια η βιωσιμότητα του σχεδιασμού.

Επίσης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της “Αττικό Μετρό ΑΕ”, ο κ. Μυλόπουλος ενημέρωσε τους δημάρχους ότι κατά το 2ο Συνέδριο Υποδομών και Μεταφορών, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 15 και 16 Μαϊου, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Γιώργος Μαρκοπουλιώτης, ανακοίνωσε την απόφαση της επιτροπής για χρηματοδότηση των επεκτάσεων του Μετρό Θεσσαλονίκης, κατά το χρονικό διάστημα 2017-2021.

“Οι δήμαρχοι, αφού εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το νέο σχεδιασμό της Αττικό Μετρό Α.Ε., ο οποίος προβλέπει κυκλική γραμμή για την επέκταση του μετρό προς δυτική Θεσσαλονίκη, παρουσίασαν την πρότασή τους να δημιουργηθεί σταθμός μετρό στην περιοχή που βρίσκεται ο τερματικός σταθμός του ΟΑΣΘ, στην Σταυρούπολη (περιοχή Αμαξοστάσιο, στα όρια του Δήμου Ωραιοκάστρου). Μια πρόταση που αποτελεί το πρώτο βήμα μελλοντικής σύνδεσης με τη Θεσσαλονίκη, τόσο του Δήμου Λαγκαδά, όσο και των Δήμων Βόλβης και Κιλκίς”, αναφέρει η “Αττικό Μετρό ΑΕ” και προσθέτει ότι ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης, πρότεινε αντίστοιχη λύση, για σύνδεση με προαστιακό των Δήμων Δέλτα και Χαλκηδόνας.

Στη διαβούλευση συμμετείχαν οι δήμαρχοι Βόλβης, Λαγκαδά, Παύλου Μελά και Ωραιοκάστρου.