Δίκη Τοπαλούδη- Ιατροδικαστής: “Ήταν ζωντανή όταν ρίχτηκε στο νερό”

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο κατέθεσε σήμερα ο ιατροδικαστής, κ.Παναγιώτης Κοτρέτσος, που διενήργησε τη νεκροψία -νεκροτομή της νεαρής φοιτήτριας Τοπαλούδη,

σχετικά με τον τρόπο που η φοιτήτρια άφησε την τελευταία της πνοή στη Ρόδο.

Σύμφωνα με την κατάθεσή του :

«Το τραύμα της κεφαλής ήταν πολύ σοβαρό. Θα μπορούσε να έχει προκαλέσει το θάνατο. Όμως δεν ήταν αυτό το τραύμα η τελική αιτία θανάτου της Ελένης Τοπαλούδη. Αποδείχθηκε ότι η τελική αιτία θανάτου είναι ο πνιγμός. Η κοπέλα ήταν ζωντανή όταν ρίχτηκε μέσα στο νερό. Ήταν λιπόθυμη».

Ο ιατροδικαστής κατέθεσε επίσης, πως ένας μη ειδικός βλέποντας την κοπέλα σε αυτή τη κωματώδη κατάσταση πολύ εύκολα θα μπορούσε να πιστέψει ότι ήταν νεκρή.

Το συγκλονιστικό είναι ότι όπως κατέθεσε στη συνέχεια, δεν υπήρξε συναινετική ερωτική επαφή, η σορός της σύρθηκε για να μεταφερθεί και αν είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο, η Ελένη Τοπαλούδη ενδεχομένως σήμερα να ζούσε.

«Δεν υπάρχει συναίνεση στο θάνατο. Για να κάνει κάποιος αυτά τα πράγματα δεν είναι μόνο ο δόλος του να κάνει σεξ. Είναι κάτι που εκφεύγει ακόμη και της ακραίας ανθρώπινης συμπεριφοράς. Μου δίνει την εντύπωση ότι ο δράστης το θεωρεί την σωστή πρακτική και δεν είναι κάτι που λέμε ότι έχει ξεφύγει».

photo pexels

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί