• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Δεν «βγαίνει» ο χειμώνας: Τραγική η κατάσταση, στην χώρα – Ανεβαίνει η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης!!

Δεν «βγαίνει» ο χειμώνας: Τραγική η κατάσταση, στην χώρα – Ανεβαίνει η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης!!

Ο χειμώνας πλησιάζει και όλοι αναρωτιούνται πως θα τον βγάλουν. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, εκτιμάται ότι τα φτάσει στο 1,14 ευρώ το λίτρο.

Την παραπάνω εκτίμηση, την έκανε ο ΣΕΕΠΕ (Σύνδεσμος των Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών). Σύμφωνα με τον ΣΕΕΠΕ λοιπόν, η τιμή του πετρελαίου είναι αυξημένη φέτος (σε σχέση με πέρυσι), εξαιτίας της ανόδου των διεθνών (τιμών) του πετρελαίου.

Τι είναι όμως, αυτό που μας κάνει σκεπτικούς;

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΕΠΕ, η κατανάλωση των υγρών καυσίμων μειώθηκε κατά…..40% στην περίοδο της κρίσης. Το νούμερο αυτό μας ζαλίζει και μας δείχνει την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία.

Πως μιλάμε για έξοδο από τα μνημόνια, από την στιγμή που οι πολίτες, βιώνουν αυτές τις άσχημες καταστάσεις; Όταν κάποιος κόβει χρήματα από το πετρέλαιο για παράδειγμα, το οποίο το χρησιμοποιεί για να ζεσταθεί, καταλαβαίνουμε ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο.

Σαν να μην έφτανε αυτό, υπάρχει και το πρόβλημα της υπερφορολόγησης

Η φορολογία, κυμαίνεται από 50 έως 75%, της τελικής τιμής (ανάλογα με το είδος του καυσίμου), με αποτέλεσμα να έχουμε μείωση της κατανάλωσης και αύξηση της παραβατικότητας (λαθρεμπόριο, νοθεία στα καύσιμα).

Η εικόνα που παρουσιάζει η χώρα, είναι άσχημη και σε τίποτα δεν θυμίζει την εικόνα που παρουσιάζει η κυβέρνηση. Για ποια έξοδο από τα μνημόνια μιλάμε, όταν πολλοί πολίτες δεν έχουν χρήματα να βάλουν πετρέλαιο ώστε να ζεσταθούν.

Με πληροφορίες από το ΑΜΕ ΜΠΕ (συγκεκριμένα, από το άρθρο του κ. Βουτσαδάκη)

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu