• Αρχική
  • Άρθρα
  • Δεν χτύπησε το «πρώτο κουδούνι» σε σχολείο της Πετρούπολης λόγω κατάληψης

Δεν χτύπησε το «πρώτο κουδούνι» σε σχολείο της Πετρούπολης λόγω κατάληψης

Κατάληψη πραγματοποιούν γονείς και μαθητές σε σχολική μονάδα της στην Πετρούπολη αντιδρώντας στη συστέγαση του 1ου και 2ου Γενικού Λυκείου. Αποτέλεσμα ήταν να μην χτυπήσει το «πρώτο κουδούνι» και να μην γίνει ο καθιερωμένος αγιασμός.

Η συστέγαση των δύο σχολείων θα οδηγήσει σε λειτουργία τους με διπλοβάρδιες πρωί-απόγευμα.

Το θέμα προέκυψε μετά από τη διαπίστωση ότι το κτίριο που στεγάζει το 2ο ΓΕΛ έχει πρόβλημα στατικότητας μετά τον σεισμό της 19ης Ιουλίου αλλά και της παλαιότητας του κτιρίου, με αποτέλεσμα να κριθεί ακατάλληλο προς χρήση.

Την απόφαση της προσωρινής συστέγασης του εν λόγω σχολείου μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών έλαβε η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Γ’ Αθήνας σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Ως προσωρινή λύση για να αποφευχθούν οι διπλοβάρδιες επελέγη η στέγαση των μαθητών του 2ου ΓΕΛ σε κοντέινερ που αναμένεται να τοποθετηθούν στην αυλή του 1ου. Με αυτήν τη λύση συμφωνούν οι μαθητές και οι γονείς και των δύο σχολείων.

Σήμερα το πρωί η τεχνική υπηρεσία του δήμου και κλιμάκιο των ΚΤΥΠ προχώρησαν σε αποτύπωση του χώρου προκειμένου να γίνει άμεσα η εγκατάσταση των κοντέινερ.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες έχει υποσχεθεί την άμεση μεταφορά των οικίσκων.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πετρούπολης, Αθανάσιος Σκαλιστήρας, ανέφερε στο ΑΜΠΕ ότι μέχρι την τοποθέτηση των κοντέινερ εξετάζεται το ενδεχόμενο μεταφοράς των μαθητών σε σχολείο που διαθέτει 10 άδειες αίθουσες στο γειτονικό Περιστέρι.

Σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση των ζημιών στη σχολική μονάδα, ο κ. Σκαλιστήρας σημείωσε ότι ο δήμος έχει επιδοθεί σε αγώνα δρόμου, ώστε να αρχίσουν άμεσα οι σχετικές εργασίες, για τις οποίες υπάρχει μία πρώτη εκτίμηση ότι θα διαρκέσουν έως τρεις μήνες.

Από Sputnik, ΦΩΤΟ eurokinissi