• Αρχική
  • Άρθρα
  • Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με χιόνια ακόμη και πέριξ της Αθήνας! – Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας από το μεσημέρι των Χριστουγέννων

Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με χιόνια ακόμη και πέριξ της Αθήνας! – Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας από το μεσημέρι των Χριστουγέννων

Χιόνια αναμένονται κυρίως ανήμερα των Χριστουγέννων και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με μηδενικό υψόμετρο.

Χιονοπτώσεις θα δεχθεί πάντως κυρίως η Εύβοια, όπου και αναμένονται πρόσκαιρα να είναι πυκνές.

Χιόνια και στην Αττική την επομένη των Χριστουγέννων, προβλέπει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Οπως αναφέρει ο κ. Καλλιάνος, αν διατηρηθούν τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία (καθώς πάντοτε κρατά μια επιφύλαξη, ειδικά σε τέτοιου είδους χειμωνιάτικες μεταβολές), κατά τη διάρκεια της Τετάρτης αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις και στην Αττική!

Οι περιοχές της Αττικής που -λογικά- θα επηρεαστούν θα είναι τα βορειοδυτικά, κεντροβόρεια και βορειοανατολικά τμήματα του νομού που έχουν υψόμετρο άνω των 300-350 μέτρων.

Πρόσκαιρα, επειδή ο άνεμος θα είναι πολύ ευνοϊκός, ίσως επηρεαστούν και περιοχές με ελαφρώς χαμηλότερο υψόμετρο ή και τμήματα των υπολοίπων δυτικών και κεντρικών τμημάτων του νομού πάνω -πάντα–από τα 300-350 μέτρα.

Επειδή οι θερμοκρασίες δεν θα είναι τόσο ευνοϊκές στα υψόμετρα κάτω των 300-350 μέτρων, θα είναι μεγάλη έκπληξη να χιονίσει πρόσκαιρα εκεί. Πότε όμως δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει ο καιρός.

Ο Γ. Καλλιάνος σημειώνει ότι όλα τα παραπάνω θα ισχύσουν σε περίπτωση που δεν αλλάξει κάτι δραματικά στα επόμενα προγνωστικά στοιχεία. «Πάντα κρατάμε ένα μικρό ερωτηματικό διότι ο καιρός θα πει την τελευταία λέξη, είτε την πιο θετική εξέλιξη αλλά είτε και στην πιο αρνητική».

(iefimerida)