Menu

Κόψτε κάτι ρε παιδιά!

Μετά την μεγάλη καταστροφή και τους νεκρούς ήρθε και ο πρωθυπουργός να αναλάβει ακέραια την ευθύνη για την τραγωδία.

Μάλιστα κάλεσε και όλη την κυβέρνηση να κάνει το ίδιο, ενώ πιο πριν, η ίδια κυβέρνηση έλεγε ότι δεν έχει καμιά ευθύνη, ότι έδρασε με σχέδιο και μάλιστα έδρασε την κατάλληλη στιγμή.

Αφού όμως ο πρωθυπουργός ανέλαβε την ευθύνη κι όποιος τον άκουσε υπέθεσε ότι επιτέλους θα μιλήσει και για τις συνέπειες που επιφέρει αυτή η ευθύνη, οι οποίες συνέπειες θα έπρεπε να είναι παραδειγματικές και βαριές μετά από τέτοια καταστροφή, ξέφυγε από το θέμα και δήλωσε:

«Δεν πρόκειται να ακολουθήσω την αλυσίδα των χαρακτηρισμών, των εύκολων καταδικαστικών αποφάσεων, την χωρίς όρια και σεβασμό στους νεκρούς πολεμικής. Λέω όχι σε μια τέτοια τακτική και σας καλώ και εσάς να πείτε όχι. Οφείλουμε σεβασμό στη μνήμη των νεκρών, τουλάχιστον ως προς την αλήθεια».

Ο σεβασμός στους νεκρούς δεν αποδίδεται με λόγια, αλλά με έργα και μάλιστα έργα σοβαρότητας. Σεβασμός θα υπήρχε, αν λαμβάνονταν αποφάσεις και καταδικάζονταν οι υπεύθυνοι. Αυτά που ευαγγελίζονταν όλοι, τόσα χρόνια, στην αριστερή κυβέρνηση, ότι ήρθε η ώρα να αποδίδονται πλέον οι ευθύνες κι όλα θα αλλάξουν, τελικά όχι μόνο δεν άλλαξαν, αλλά πλέον αναλαμβάνονται οι ευθύνες απλά, για να λέμε ότι τις αναλάβαμε! Συνέπειες δεν υπάρχουν για κανένα μέλος της κυβέρνησης.

Συνέχισε μάλιστα δηλώνοντας το άσχετο, αλλά και ανήκουστο, πως τώρα κατάλαβε ότι κυβερνά μια χώρα στην οποία κυριαρχούν στρεβλώσεις!!! Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Δεν είμαστε εδώ για να διαιωνίζουμε την όποια εξουσία μας έδωσε ο λαός. Οφείλουμε να πάμε βαθιά στην πραγματικότητα, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να την αλλάξουμε. Σήμερα κατανοούμε όλοι με οδυνηρό τρόπο ότι κυβερνάμε μια χώρα που επί χρόνια κυριάρχησαν στρεβλώσεις. Που ολόκληροι οικισμοί χτίστηκαν αυθαίρετα. Πρέπει να προβληματιστούμε αν κάναμε πάντα ότι πρέπει για να το αλλάξουμε. Μήπως διστάσαμε να αντιμετωπίσουμε όσο έπρεπε τον κίνδυνο άλλων καταστροφών από στρεβλώσεις που δημιούργησε το φαύλο παρελθόν. Έχουμε την ευθύνη όσο οι στρεβλώσεις αυτές παραμένουν».

Αλήθεια, τόσα χρόνια που κυβερνά αυτόν τον τόπο, τώρα κατάλαβε ότι υπάρχουν στρεβλώσεις; Υποτίθεται ότι αυτή η κυβέρνηση ήρθε να διορθώσει τα κακώς κείμενα και αυτές τις «στρεβλώσεις» όπως τις χαρακτηρίζει! Τόσον καιρό, τι ακριβώς κάνουν ο ίδιος και η κυβέρνησή του;
«Δεν είμαστε εδώ για να διαιωνίζουμε την όποια εξουσία μας έδωσε ο λαός.» δηλώνει ο πρωθυπουργός και την ίδια στιγμή κάνει αυτό ακριβώς το οποίο αρνείται!

Διαιωνίζει την εξουσία που κατέχει, χωρίς καμιά συνέπεια για τις ευθύνες που του αναλογούν, χωρίς κανένα σεβασμό προς τους νεκρούς και την αλήθεια, όπως ανέφερε τα αμέσως προηγούμενα λεπτά. Ποιά αλήθεια επικαλείται; Ποιός μπορεί να τον πιστέψει μετά; Σε ποιούς απευθύνεται; Στους Έλληνες που καταστράφηκαν από την τεράστια κυβερνητική ανικανότητα; Σε αυτούς που δεν πρόκειται να ξαναδούν τους ανθρώπους τους;

Τα αποτελέσματα δείχνουν ξεκάθαρα, ότι ούτε ο πρωθυπουργός πιστεύει αυτά που λέει και στόχος είναι να μείνουν οι πάντες στις θέσεις τους για να μην χαλάσει αυτή η «τέλεια» κυβερνητική ομάδα που δεν έχει ακόμα τελειώσει το καταστροφικό της έργο. Ο πρωθυπουργός παραμένει χωρίς συνέπειες. Οι ευθύνες παραμένουν χωρίς Τσίπρα υπόλογο. Τι άλλο πρέπει να πάθουμε σε αυτή την πολύπαθη χώρα για να υπάρξει κάποιο ίχνος ευθιξίας, κάποιο ίχνος ντροπής, κάποιο ίχνος τσίπας κε Τσίπρα;

Ένας ανήσυχος πολίτης

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...