• Αρχική
  • Άρθρα
  • Χανιά: «Σχολή γονέων» με δύο δράσεις θα υλοποιήσει και φέτος ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας

Χανιά: «Σχολή γονέων» με δύο δράσεις θα υλοποιήσει και φέτος ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας

Με δύο δράσεις θα υλοποιηθεί και κατά τη φετινή χρονιά το πρόγραμμα «Σχολές Γονέων» που οργανώνει ο Συμβουλευτικός Σταθμός του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του δήμου Χανίων.

Η πρώτη δράση θα υλοποιηθεί από τον Οκτώβριο 2019 έως και τον Μάιο 2020 και αφορά τα «Εργαστήρια Ψυχοεκπαιδευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Γονέων».

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Οργανισμού, είναι «η στήριξη και η ενίσχυση των γονέων, ώστε, να βελτιώσουν την επικοινωνία στην οικογένεια να αντιληφθούν τις αναπτυξιακές ανάγκες των παιδιών τους, αποδεχόμενοι τις δυνατότητες και τις αδυναμίες τους, να βοηθήσουν το παιδί στην προοδευτική ανεξαρτητοποίησή του και να ασχοληθούν με την προσωπική τους ανάπτυξη και γενικότερα να αναπτύξουν στάσεις, ώστε να δρουν και να συναισθάνονται με τρόπο εποικοδομητικό τόσο στα ατομικά όσο και στα κοινωνικά ζητήματα».

Η κάθε ομάδα γονέων θα αποτελείται από 10-15 άτομα και θα δουλεύει με βιωματικό τρόπο. Τα μέλη της θα έχουν τη δυνατότητα συζήτησης και ανταλλαγής εμπειριών μέσα από βιωματικές ασκήσεις, παίξιμο ρόλων και την έκφραση των συναισθημάτων.

Οι ομάδες που πρόκειται να δημιουργηθούν είναι:

Ομάδα γονέων-παιδιών προσχολικής-σχολικής ηλικίας και ομάδα γονέων-παιδιών, που βρίσκονται στην εφηβεία.

Η δεύτερη δράση θα υλοποιηθεί την περίοδο Οκτωβρίου 2019 – Ιανουαρίου 2020 και αφορά «Εργαστήρια Ψυχοεκπαιδευτικής Υποστήριξης και Ενδυνάμωσης Γονέων», που βρίσκονται στο διαζύγιο.

Στόχος της δράσης είναι να προετοιμαστούν οι γονείς πριν ακόμα το ανακοινώσουν στα παιδιά να αντιμετωπίσουν αλλαγές τόσο στον τρόπο ζωής τους, όσο και στη συναισθηματική τους κατάσταση, να τονώσει την αυτοεκτίμηση και τη διεκδικητικότητα των γονέων που έχουν χωρίσει.

Ακόμα, να παράσχει στους γονείς ένα ασφαλές πλαίσιο, στο οποίο θα μπορέσουν να εκφορτίσουν και αρνητικά συναισθήματα, να συμβάλει στη βελτίωση της επικοινωνίας, η οποία θα προκύψει από το μοίρασμα των εμπειριών και των συναισθημάτων με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Η κάθε ομάδα θα αποτελείται από 8-12 άτομα και θα δουλεύει με βιωματικό τρόπο.

Και στις δύο δράσεις η συμμετοχή είναι δωρεάν.

photo:pexels