• Αρχική
  • Άρθρα
  • Χαλάλ. Τώρα στο πιάτο σας κρέας από βασανισμένα ζώα. (ΒΙΝΤΕΟ)

Χαλάλ. Τώρα στο πιάτο σας κρέας από βασανισμένα ζώα. (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ελλάδα αλλάζει...

του Νεκτάριου Αρχοντίου

Με τον ερχομό εκατοντάδων χιλιάδων «μεταναστών», η χώρας μας αλλάζει με σκοπό να αποτελεί ένα…φιλόξενο περιβάλλον για αυτούς. Όπως έγινε και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, εδραιώνονται κομμάτια της δικής τους κουλτούρας και τρόπου ζωής, με τα περισσότερα εξ αυτών να διακατέχονται από μεγάλη βαρβαρότητα. Ένα από αυτά, είναι και το λεγόμενο «χαλάλ».

Τι είναι το χαλάλ: To χαλάλ, αποτελεί τελετουργικό τρόπο σφαγής του ζώου, κατά τον οποίο- ο  μουσουλμάνος σφαγέας διαβάζει μια προσευχή, όπου προφέρεται το όνομα του Αλλάχ, ενώ το ζώο κρεμιέται ανάποδα. Σημειώνουμε, πως μόνο μουσουλμάνος επιτρέπεται να σφάξει το ζώο.

Όποια εταιρεία χρησιμοποιεί τον εν λόγω τρόπο σφαγής, αποκτά την περιβόητη πιστοποίηση «Χαλάλ», η οποία τονίζουμε πως δεν αφορά την ποιότητα ή το είδος της τροφής.

Σύμφωνα με την παράδοση του «χαλάλ», το ζώο πρέπει να πεθάνει χωρίς να έχει  χάσει τις αισθήσεις του. Έτσι ενώ είναι ζωντανό, σφάζεται τελετουργικά, αργά με ένα  μαχαίρι στον λαιμό μέχρι να χάσει όλο του το αίμα, χωρίς ο σφαγέας να αποκόψει τον νωτιαίο μυελό, γεγονός που επιφέρει ακαριαίο θάνατο.  Επομένως τα ζώα βιώνουν έναν αργό και οδυνηρό θάνατο.

Σας ενημερώνουμε πως στην Ελλάδα, ορισμένες τυροκομικές εταιρίες, καθώς και εταιρίες πουλερικών φέρουν την πιστοποίηση «χαλάλ», και μάλιστα αυτό μπορεί κανείς να το δει στη συσκευασία του προϊόντος. Επίσης στη Βαρβάκειο Αγορά αλλά και σε κάποια κρεοπωλεία μπορεί κάποιος να προμηθευτεί κρέας «χαλάλ», με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σφάζονται τα ζώα να παραμένουν άγνωστες.

Που είναι άραγε οι Vegan και οι οικολόγοι να διαμαρτυρηθούν για τα παραπάνω; Ούτε τους είδαμε, ούτε τους ακούσαμε!

Στην Καβάλα, πριν δυο χρόνια, έγινε η πρώτη απόπειρα, να λειτουργήσει σφαγείο, με τη μέθοδο Κόσερ. Η εν λόγω τελετουργική μέθοδος σφαγής, είναι ουσιαστικά το ίδιο με το χαλάλ των μουσουλμάνων, απλά ονομάζεται Κόσερ από τους Ιουδαίους. Ωστόσο την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017, οι εισαγγελικές αρχές της χώρας μας, έβαλαν τέλος σε αυτό το εγχείρημα, τουλάχιστον προς το παρόν.

Η Ελλάδα μέχρι στιγμής, φαίνεται πως σε κάθε επίπεδο υποτάσσεται στα βαρβαρικά έθιμα. Αντίθετα σε άλλες χώρες όπως Σουηδία, Δανία, Ελβετία, Νέα Ζηλανδία αλλά και Βέλγιο, οι σφαγές ζώων που δεν έχουν αναισθητοποιηθεί, είναι πλέον απαγορευμένες.

Πρέπει στο σημείο αυτό να υπογραμμίσουμε, πως οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες επιτρέπουν την παραγωγή κρέατος με τις μεθόδους κοσέρ και χαλάλ, παρόλο που οι κανονισμοί της ΕΕ για τα ζώα επιβάλουν την αναισθητοποίησή τους πριν τη σφαγή, ώστε να μην μπορούν να αισθανθούν πόνο.

Οι θρησκευτικοί ηγέτες των Μουσουλμάνων και των Ιουδαίων, αμφισβητούν τους σχετικούς κανονισμούς της ΕΕ και υποστηρίζουν αφενός μεν πως παραβιάζουν τη θρησκευτική τους ελευθερία, αφετέρου δε ότι οι δύο μέθοδοι (χαλάλ και κόσερ) είναι πιο….ανθρώπινες.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τη μέθοδο σφαγής χαλάλ, που μας λένε πως πρέπει να υιοθετήσουν ολοένα και περισσότερες εταιρείες, λόγω του μεγάλου αριθμού των μουσουλμάνων που ζουν στη χώρα μας.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

(Φώτο: Pexels)