• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αυξήσεις στους μισθούς της ΕΡΤ: 1061 ευρώ από 874 ο εισαγωγικός μισθός – Για πρώτη φορά ειδικό επίδομα σε ανταποκριτές εξωτερικού

Αυξήσεις στους μισθούς της ΕΡΤ: 1061 ευρώ από 874 ο εισαγωγικός μισθός – Για πρώτη φορά ειδικό επίδομα σε ανταποκριτές εξωτερικού

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), η οποία δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ προβλέπονται αυξήσεις στους μισθούς των δημοσιογράφων που απασχολούνται με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου στην ΕΡΤ και το ευρύτερο Δημόσιο.

Ο εισαγωγικός μισθός των δημοσιογράφων που απασχολούνται σε φορείς του Δημοσίου θα είναι πλέον 1.061 ευρώ.

Όπως διαβάζουμε σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ, «Η προηγούμενη Κ.Υ.Α. προέβλεπε εισαγωγικό μισθό 874 ευρώ».

Επιπλέον, θεσμοθετείται για πρώτη φορά ειδικό επίδομα για τους ανταποκριτές, που εργάζονται εκτός Ελλάδος, ύψους 15% επί του επιδόματος εξωτερικού που λαμβάνουν οι Έλληνες πρέσβεις.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τις αυξήσεις στην ΕΡΤ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ενημερώνει τους συναδέλφους ότι δημοσιεύθηκε σήμερα στο ΦΕΚ, τεύχος Β, φύλλο 1447/25-4-2019 η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), η οποία ρυθμίζει τις αποδοχές των δημοσιογράφων, που εργάζονται στον στενό και τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα και απασχολούνται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου.

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση ο εισαγωγικός μισθός των δημοσιογράφων που απασχολούνται σε φορείς του Δημοσίου διαμορφώνεται στο ποσό των 1.061 ευρώ. Τονίζουμε ότι η προηγούμενη Κ.Υ.Α. προέβλεπε εισαγωγικό μισθό 874 ευρώ.

Ακόμη η ΚΥΑ που εφαρμόζεται αναδρομικά από 1/1/2019, με συνυπολογισμό του χρόνου προϋπηρεσίας από 1/1/2018, έχει ως άμεση συνέπεια την αναδρομική αύξηση των καταβαλλόμενων αποδοχών των συναδέλφων από 1/1/2019.

Ταυτόχρονα, θεσμοθετείται για πρώτη φορά ειδικό επίδομα για τους συναδέλφους ανταποκριτές, που εργάζονται εκτός Ελλάδος, ύψους 15% επί του επιδόματος εξωτερικού που λαμβάνουν οι Έλληνες πρέσβεις.

Η σημερινή εξέλιξη αποτρέπει την υπαγωγή των δημοσιογράφων στο ενιαίο μισθολόγιο ενώ όλοι οι συνάδελφοι θα λάβουν αυξήσεις στις αποδοχές τους για πρώτη φορά από το έτος 2015. Υπενθυμίζεται ότι η ΚΥΑ που ίσχυε μέχρι σήμερα είχε υπογραφεί το 2013».

ΦΩΤΟ: eurokinissi