Αυτό το απομονωμένο νησί του Αιγαίου είναι το όνειρο κάθε ταξιδιώτη

Μαντεύετε ποιο μπορεί να είναι;

Το ηφαιστειογενές νησί του Αιγαίου με το υποβρύχιο ψάρεμα και τις μαγικές παραλίες θα σας ταξιδέψει σε άλλη εποχή. Αν είστε λάτρης της ορειβασίας των σπηλαίων με ιστορία, καλωσορίσατε στον Άγιο Ευστράτιο.

O Άγιος Ευστράτιος είναι ένα «ξεχασμένο» νησί του Αιγαίου που βρίσκεται ανάμεσα σε Λέσβο, Λήμνο και Σκύρο.

Το όμορφο ηφαιστειογενές νησί ονομαζόταν στην αρχαιότητα Αλόννησος και οφείλει το όνομά του στον Όσιο Ευστράτιο τον Θαυματουργό που λόγω θαλασσοταραχής αναγκάστηκε να επιβιβαστεί στο νησί.

Το απομονωμένο νησί ξεχωρίζει για την ηρεμία του και την χαλάρωση που υπόσχεται στους επισκέπτες του. Έχει άγριο τοπίο και απαράμιλλη ομορφιά και σίγουρα η αριστοκρατικότητα του θα σας μαγέψει.

Το νησί έχει ένα μοναδικό χωριό, τον Άγιο Ευστράτιο. Μπορείτε να φτάσετε σε αυτό απ΄τον Πειραιά αλλά δυστυχώς υπάρχει μόνο ένα δρομολόγιο την ημέρα και είναι από τις πολύ πρωινές ώρες. Το ταξίδι είναι όμως τόσο όμορφο που θα ξεχάσετε την ταλαιπωρία του πρωινού.

Ο Άγιος Ευστράτιος είναι το όνειρο του κάθε ταξιδιώτη. Τα πολύχρωμα σπιτάκια και τα γραφικά σοκάκια θα σας ταξιδέψουν σε άλλες εποχές.

Μπορεί το νησί να μην φημίζεται για την κοσμικότητά του αλλά έχει αρκετές δραστηριότητες να σας κρατήσουν απασχολημένους.

Οι βόλτες σε αυτό το νησί θα είναι μαγικές και οι κάτοικοι φιλόξενοι. Μερικά από τα μέρη που πρέπει να επισκεφθείτε είναι η Μαράσλειο Σχολή και το Παρεκκλήσι του Αγίου Μηνά. Μπορείτε να περπατήσετε κιόλας το νησί για να γνωριστείτε με το φυσικό του τοπίο ή να κάνετε ορειβασία καθώς ο Άγιος Ευστράτιος προορίζεται για αυτό.

Μια άλλη δραστηριότητα που θα σας εκπλήξει είναι το υποβρύχιο ψάρεμα αλλά και μια επίσκεψη στο Σπήλαιο που μόνασε ο Άγιος Ευστράτιος που θεωρείται από τα hot spots του νησιού.

Από παραλίες, όπως και τα περισσότερα νησιά, ο Άγιος Ευστράτιος ξεχωρίζει για τα καθαρά και καταγάλανα νερά που σε προσκαλούν ατέλειωτο κολύμπι! Από τις ποιο γνωστές είναι ο Άγιος Δημήτριος, ο Άγιος Αντώνιος, το Νεράκι αλλά και η παραλία οικισμού.

Που να μείνω;

Δεν υπάρχει κάτι πιο εύκολο σε αυτό το νησί από το να βρεις κατάλυμα για διαμονή. Δεν υπάρχουν πάρα πολλά αλλά είναι εύκολο να βρεις καθώς η επισκεψιμότητα στο νησί δεν είναι τόσο μεγάλη. Μπορείτε να βρείτε από δωμάτια σε ξενοδοχεία, σε διαμερίσματα και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Γευστικό και μοναδικό φαγητό

Οι κάτοικοι στον Άγιο Ευστράτιο ασχολούνται κυρίως με την αλιεία και την κτηνοτροφία. Το νησί φημίζεται για τα νόστιμα οστρακοειδή και τον τοπικό παραδοσιακό τραχανά του. Να δοκιμάσετε επίσης τα φλομάρια που είναι σπιτικά ζυμαρικά, γεμιστό αρνί και τα ολόφρεσκα και νόστιμα Αποτελέσματα αναζήτησης οπωροκηπευτικά τους.

(sputniknews – φωτο:screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί