Αυτά τα βλέπουν στην κυβέρνηση ή μόνο με εμβόλια ασχολούνται; Το 70% αγγίζει η ανεργία των νέων στη Β. Ελλάδα

To 70% αγγίζει η ανεργία των νέων σε ορισμένες περιοχές της Βορείου Ελλάδας, ενώ φθάνει το 30% στον γενικό πληθυσμό, σύμφωνα με στοιχεία,

τα οποία παρουσιάστηκαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποίησε η ΓΣΕΕ με τα Εργατικά Κέντρα της περιοχής, με την ευκαιρία της 85ης ΔΕΘ.

Υψηλά ποσοστά ανεργίας καταγράφονται στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στη Δράμα, την Καστοριά, τη Χαλκιδική, τη Βέροια, τις Σέρρες, την Φλώρινα, την Ξάνθη και την Καρδίτσα.

Αναλυτικότερα:

Θεσσαλονίκη

Εκτιμάται ότι η ανεργία το φθινόπωρο θα υπερβεί το… 40%! Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από την περίοδο της οικονομικής κρίσης

Δράμα

Ήδη η ανεργία προσεγγίζει το 30%. Μία από τις μεγαλύτερες πληγές της περιοχής να αποτελεί η αύξηση των εργατικών δυστυχημάτων στα λατομεία του νομού.

Καστοριά

Τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το Εργατικό Κέντρο της πόλης, δείχνουν ότι η ανεργία ξεπερνάει το 50%!

Χαλκιδική

Το τελευταίο τρίμηνο, καταγράφηκε βελτίωση της εικόνας. Αν προστεθούν άλλες 1.200 θέσεις εργασίας από τα μεταλλεία, ίσως αυτό συνεχιστεί. Πάντως, τους θερινούς μήνες, παρά τον τουρισμό, η ανεργία κινείται στα επίπεδα του 18%. Το χειμώνα εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο 25%.

Πέλλα

Η ανεργία στην περιοχή υπολογίζεται στο 50%. Εκτός από την πανδημία, οι κακές καιρικές συνθήκες και ειδικά ο παγετός και το χαλάζι που κατέστρεψαν την αγροτική παραγωγή, έδωσαν επιπλέον «χτύπημα» στην εποχική εργασία.

Σέρρες

Η ανεργία υπολογίζεται στο 38-40%. Αιτία η σημαντική υποχώρηση που συντελέστηκε στο νομό στη μεταποίηση και στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων. Το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως στους νέους, που δεν βρίσκουν δουλειές και φεύγουν από την περιοχή.

Φλώρινα

Πρόκειται για την περιοχή που υπάρχει η εκτίμηση για ανεργία 70% στους νέους! Αιτία κατά βάση η διαδικασία της απολιγνιτοποίησης, που με βίαιο τρόπο, οδηγεί μαζικά τους πολίτες στην ανεργία.

Ξάνθη

Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι η ανεργία κυμαίνεται στα επίπεδα του 45%. Μάλιστα και σε αυτή την περιοχή έχουν καταγραφεί αυξήσεις στα εργατικά ατυχήματα.

(ethnos – φωτο: intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί