• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μόνο στην Ελλάδα αυτά: Το πρωτοφανές περιστατικό που κάνει το γύρο του διαδικτύου (ΒΙΝΤΕΟ)

Μόνο στην Ελλάδα αυτά: Το πρωτοφανές περιστατικό που κάνει το γύρο του διαδικτύου (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι δυο εφοριακοί δεν περίμεναν ποτέ ότι ένας τυπικός έλεγχος θα τους έστελνε....στο νοσοκομείο!

Κι όμως συνέβη στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο.

Οι δυο εφοριακοί θέλησαν να πραγματοποιήσουν έλεγχο σε οδηγό φορτηγού, το οποίο βρισκόταν σταματημένο σε μια καντίνα λίγο έξω από την πόλη. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο οδηγός βρισκόταν εκεί για να εφοδιάσει με διάφορα είδη τη μικρή επιχείρηση του.

Οι εφοριακοί, υπάλληλοι της υπηρεσίας ελέγχου και διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων της ΑΑΔΕ, πλησίασαν το φορτηγό και ζήτησαν από τον οδηγό παραστατικά και αποδεικτικά έγραφα. Ουσιαστικά τα χαρτιά των προϊόντων που μετέφερε.

Τότε εκείνος, χωρίς να πει οτιδήποτε, τους επιτέθηκε αγρίως, ενώ στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή, παρατώντας το φορτηγό. Οι δυο εφοριακοί (εκ των οποίων η μια ήταν γυναίκα) μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο.

Παράλληλα ενημερώθηκε για το περιστατικό ο διοικητής της ΑΑΔΕ, όπου και επικοινώνησε με την ηγεσία της ΕΛΑΣ, η οποία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για να συλληφθεί ο δράστης, χωρίς μέχρι αυτή τη στιγμή να έχει καταφέρει να τον εντοπίσει. Οι πινακίδες του φορτηγού αφαιρέθηκαν και το όχημα ακινητοποιήθηκε όπως είναι λογικό.

Όσο για την υγεία των δυο εφοριακών, σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Ρεθύμνου, Γιώργου Φραγκιαδάκη, είναι εκτός κινδύνου μεν, αρκετά τραυματισμένοι δε, ενώ είναι εμφανώς σοκαρισμένοι.

«Τόσο ο 58χρονος όσο και η 55χρονη φέρουν τραύματα στο κεφάλι με τις πρώτες εκτιμήσεις να αναφέρουν πως δεν κινδυνεύει η υγεία τους. Τα τραύματα πιθανότατα προέρχονται από γροθιές που δέχθηκαν και αυτήν την ώρα υποβάλλονται σε μία σειρά εξετάσεων. Και οι δύο είναι εμφανώς σοκαρισμένοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διοικητής του νοσοκομείου του Ρεθύμνου.

Στη γυναίκα έγινε αξονική τομογραφία δεδομένου ότι είχε ρήξη τυμπάνου και γίνονται οι απαραίτητες εξετάσεις. Πάντως και οι δύο αναμένεται να αποχωρήσουν από το νοσοκομείο σύντομα.

Στο Ηράκλειο έφτασε γύρω στις 5:00 το απόγευμα ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, ο οποίος αμέσως μετά την άφιξή του μετέβη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου και επισκέφθηκε τα μέλη του τετραμελούς κλιμακίου της ΑΑΔΕ Ηρακλείου που δέχθηκαν επίθεση από οδηγό φορτηγού στο Ρέθυμνο.

Ο κ. Πιτσιλής κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο νοσοκομείο, όπου βρίσκονται οι δύο ελεγκτές, η 55χρονη γυναίκα και ο 58χρονος άνδρας οι οποίοι υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις, καταδίκασε το περιστατικό ενώ δήλωσε σχετικά:

«Καταδικάζουμε την αναίτια και άνανδρη επίθεση σε βάρος των ελεγκτών της ΑΑΔΕ. Τέτοια περιστατικά όχι απλά δεν μας πτοούν αλλά μας πεισμώνουν. Οι έλεγχοι δεν πρόκειται να σταματήσουν αλλά θα είναι καθολικοί και θα συνεχιστούν».

(φώτο: Pexels)