• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Ασπίδα» στην Ελληνική Οικογένεια – Πως θα γεννούν ακόμα και οι νεαρές Ελληνίδες – Δείτε τα ΒΙΝΤΕΟ

«Ασπίδα» στην Ελληνική Οικογένεια – Πως θα γεννούν ακόμα και οι νεαρές Ελληνίδες – Δείτε τα ΒΙΝΤΕΟ

- Μέγα το «πλήγμα» για την Αριστερά - Λύση και για τις εργαζόμενες μητέρες...

Ρεπορτάζ: Κίμων Χαραλάμπους

Κίνητρα στις γυναίκες για να αποκτήσουν παιδί αλλά και κατάργηση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής όπως το βρεφικό γάλα σκέφτεται το Υπουργείο Εργασίας, προκειμένου να στηριχθεί η Ελληνική Οικογένεια και να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.

Η νέα αυτή πολιτική δεν ανήκει στο πλαίσιο της αριστερόστροφης παγκοσμιοποίησης, η οποία προτιμά τις ελεγχόμενες γεννήσεις, με σκοπό να μην υπεραυξηθεί ο πληθυσμός του πλανήτη.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η νέα υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε πως το επίδομα των 2.000 ευρώ για κάθε γέννα από την 1/1/2020 θα είναι οριζόντιο: «Όλοι παίρνουν τα 2000 ευρώ, καθώς τα πρώτα έξοδα της γέννας είναι αποτρεπτικά για την οικογένεια», είπε και πρόσθεσε πως «εξετάζουμε να βάλουμε και εισοδηματικά κριτήρια, ώστε να διασφαλίσουμε την αίσθηση δικαίου».

«Το επίδομα δεν θα αφορά μόνο στις γυναίκες κάτω των 30 ετών, όπως λάθος ερμηνεύτηκε, αλλά αντίθετα εμείς είπαμε πως σε αυτές τις περιπτώσεις που ένας νέος άνθρωπος αποφασίζει να κάνει οικογένεια, χρειάζεται να δώσουμε έξτρα κίνητρα, τα οποία και εξετάζουμε», είπε ακόμα η υφυπουργός Εργασίας.

Για τις νέες μητέρες η ΝΔ θα θεσμοθετήσει τη δυνατότητα να επιλέγουν εκείνες τον χρόνο για την άδεια εγκυμοσύνης και λοχείας, ενώ για πρώτη φορά θα καθιερωθεί στη χώρα μας το πρόγραμμα “βοήθεια στην εργαζόμενη μητέρα”, με το οποίο θα πιστοποιούνται εξειδικευμένες γυναίκες και θα αναλαμβάνουν εκείνες την φύλαξη παιδιών προσχολικής ηλικίας, όπως συμβαίνει σε χώρες του εξωτερικού, ώστε να διευκολύνονται οι εργαζόμενες νέες μητέρες».

Επομένως η κυβέρνηση, θέλει να δώσει επιπλέον κίνητρα σε νεαρές μητέρες, προκειμένου να μην διστάσουν να δημιουργήσουν οικογένεια, εφόσον το επιθυμούν.

Η πράξη της αυτή χαρακτηρίστηκε από τις αριστερόστροφες πολιτικές δυνάμεις της χώρας ως «οπισθοδρομική», επειδή «επιστρέφει την γυναίκα στο σπίτι».

Η κυβέρνηση, ωστόσο δείχνει, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, να μην πτοείται, σκεπτόμενη να μειώσει και τις τιμές στα βασικά είδη διατροφής, έτσι ώστε να μειωθεί το κόστος του οικογενειακού προϋπολογισμού και να ενισχυθεί ο «θεσμός» της οικογένειας.

Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την συνέχεια όσων δρομολογούνται που, αν μη τι άλλο, πολλά από αυτά ουδείς μπορεί να τα χαρακτηρίσει ως «αριστερά μέτρα».

ΦΩΤΟ eurokinissi