«Ασφυκτική» λύση! Με μάσκες και χωρίς καθόλου κλιματιστικό θα κινούνται τα ΜΜΜ!

Κάνοντας ανυπόφορο και ανθυγιεινό το περιβάλλον για τους επιβάτες.

Χωρίς κλιματιστικό, παρά μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις, θα λειτουργούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, υπογράμμισε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Μιλώντας στον RealFm, ο υπουργός Μεταφορών υπενθύμισε ότι η σύσταση του ΕΟΔΥ είναι τα κλιματιστικά να λειτουργούν μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. «Θα προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τη χρήση των κλιματιστικών, διότι αυτή είναι η σύσταση των ειδικών», σημείωσε και πρόσθεσε ότι κατανοεί το πρόβλημα που δημιουργείται από τις υψηλές θερμοκρασίας, όμως η χώρα πήγε καλά στην πρώτη φάση της πανδημίας γιατί «οι πολιτικοί δεν έκαναν του κεφαλιού τους, αλλά άκουγαν τους ειδικούς». «Όταν λοιπόν οι ειδικοί λένε “προσοχή στη χρήση των κλιματιστικών”, αυτό θα κάνουμε», τόνισε.


Παράλληλα, ο κκ. Καραμανλής τόνισε ότι η χρήση της μάσκας είναι σχεδόν καθολική στα ΜΜΜ επισημαίνοντας ότι υπάρχουν και οι 300 βοηθοί επιβατών προκειμένου να υπενθυμίζουν τα απαραίτητα μέτρα σε όσους δεν τα τηρούν.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς φοράμε τη μάσκα, διότι πολλές φορές θα είναι σχεδόν αδύνατον να κρατήσουμε τις αποστάσεις. Εδώ, λοιπόν, χρειάζεται η επίκληση της κοινής λογικής και ατομική ευθύνη. Υπάρχουν σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στους συρμούς του μετρό και στα λεωφορεία, συγκεκριμένες σημάνσεις, που σου λένε που πρέπει να κάτσεις και πού όχι.

Από εκεί και πέρα, ας προσπαθήσουμε όλοι με τον κοινό νου να προστατεύσουμε πρώτα τον εαυτό μας και μετά τους ανθρώπους που είναι δίπλα μας», υπογράμμισε ο υπουργός Μεταφορών.

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί