Άρση μέτρων – Πως θα γίνονται οι μετακινήσεις ανά νομό και εντός νομού

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι επιτρέπεται η κίνηση σε όλη τη χώρα εντός περιφερειακής ενότητας.

Στο πως θα γίνονται οι μετακινήσεις εντός νομού ή περιφερειακής ενότητας αναφέρθηκε για ακόμα μία φορά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι «για τη μετακίνηση εντός νομού ή περιφερειακής ενότητας ισχύουν αυτά τα οποία έχουμε αναφέρει από την πρώτη στιγμή που κάναμε τις σχετικές ανακοινώσεις με τους υπόλοιπους υφυπουργούς». Δηλαδή επιτρέπεται η κίνηση σε όλη τη χώρα εντός περιφερειακής ενότητας. Για τις περιπτώσεις που αφορούν στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη ισχύει η δυνατότητα μετακίνησης εντός μητροπολιτικού ιστού.

Αυτό σημαίνει ότι περιφερειακές ενότητες οι οποίες απαρτίζουν το μητροπολιτικό ιστό, υπάρχει ελεύθερη μετακίνηση μεταξύ τους. «Να το πω πιο απλά. Ένας συμπολίτης μας μπορεί να φύγει από την Ελευσίνα και να πάει στη Νέα Μάκρη», είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Τι δεν μπορούν να κάνουν στην Αττική; Δεν μπορούν να ταξιδέψουν στην Τροιζήνα. Γιατί; Διότι πρέπει να περάσουν μέσα από άλλους νομούς. Δεν μπορούν να ταξιδέψουν στα νησιά, γιατί τα νησιά διέπονται από ειδικό καθεστώς», πρόσθεσε ο υφυπουργός.

«Άρα στις μητροπολιτικές περιοχές Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μετατρέπεται η μεταξύ ενοτήτων μετακίνηση, αλλά όχι εκτός περιφέρειας, εκτός μητροπολιτικού ιστού, με τις αιρεσιμότητες που σας ανέφερα», κατέληξε.

(newspost – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί