Αρνούνται δυο εργαζόμενες του δήμου Αλεξανδρούπολης να κάνουν self test – Τι επικαλούνται στη δήλωση τους

Δυο εργαζόμενες στον τομέα καθαριότητας του δήμου Αλεξανδρούπολης αρνήθηκαν να κάνουν το self test που τίθεται σε εφαρμογή από αύριο Μεγάλη Δευτέρα (26 Απριλίου). Η διενέργεια του προβλέπεται ως υποχρεωτικό μέτρο σε υπαλλήλους του Δημοσίου που παρέχουν τις υπηρεσίες τους με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας τους και δεν τηλεργάζονται, όπως προβλέπει η σχετική Κοινή […]

Δυο εργαζόμενες στον τομέα καθαριότητας του δήμου Αλεξανδρούπολης αρνήθηκαν να κάνουν το self test που τίθεται σε εφαρμογή από αύριο Μεγάλη Δευτέρα (26 Απριλίου).

Η διενέργεια του προβλέπεται ως υποχρεωτικό μέτρο σε υπαλλήλους του Δημοσίου που παρέχουν τις υπηρεσίες τους με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας τους και δεν τηλεργάζονται, όπως προβλέπει η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του Evros-news. gr, οι δυο συγκεκριμένες υπάλληλοι έστειλαν ΔΗΛΩΣΗ στην υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου, μέσω του δικηγόρου τους Ηλία Ηλιακόπουλου και επικαλούνται μια σειρά από λόγους για την άρνηση τους αυτή. Συγκεκριμένα ισχυρίζονται ότι η ΚΥΑ που επιβάλλει το self test είναι αντισυνταγματική, αποτελεί ιατρική πράξη, δεν μπορούν μόνες του να υποβληθούν σε αυτό αφού το προμηθευτούν όπως προβλέπεται από τα φαρμακεία και ενέχει κινδύνους για την υγεία τους όλη η διαδικασία. Μάλιστα επισημαίνουν πως δεν έχει το δικαίωμα ο δήμος Αλεξανδρούπολης επικαλούμενος την ΚΥΑ να τους το επιβάλλει, καθώς επίσης ούτε να υπάρξει περικοπή των αποδοχών τους, λόγω υπαίτιας μη παροχής εργασίας σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις εξαιτίας της μη συμμόρφωσης.

Evrosnews

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί