• Αρχική
  • Άρθρα
  • Άρθρα
  • ΓΙ’ΑΥΤΟ μέχρι σήμερα δεν έφευγε κανένας παράνομος μετανάστης από την Ελλάδα: Δεν πάει το μυαλό σας στο τι γινόταν (ΒΙΝΤΕΟ)

ΓΙ’ΑΥΤΟ μέχρι σήμερα δεν έφευγε κανένας παράνομος μετανάστης από την Ελλάδα: Δεν πάει το μυαλό σας στο τι γινόταν (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ.Χρυσοχοϊδης,

αποκάλυψε μεταξύ των άλλων, πριν μερικές ώρες, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του περιβόητου νομοσχεδίου για το άσυλο, τον λόγο που επί ΣΥΡΙΖΑ δεν γινόντουσαν επιστροφές μεταναστών.

Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά ο υπουργός, «ιδιώτες γιατροί έδιναν έγγραφα τα οποία αποδέχονταν οι υπηρεσίες ασύλου, ότι όλοι ήταν ευάλωτοι, ότι είχαν το λεγόμενο μετατραυματικό στρες, με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να κηρύσσονται ευάλωτοι και να μεταφέρονται στην ενδοχώρα, με αποτέλεσμα κανένας να μην επιστρέφεται».

Ο Μ.Χρυσοχοϊδης κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι ακολουθούσε τη λογική του «στοιβάζουμε ανθρώπους και τίποτα παραπέρα. Αυτό το στοίβαγμα ανθρώπων οδήγησε στη μείωση των δικαιωμάτων των ανθρώπων που είχαν ανάγκη», ανέφερε και πρόσθεσε ότι δεν δημιούργησε τις κατάλληλες υποδομές για να προλάβει την αύξηση των μεταναστευτικών ροών.

Εν συνεχεία, ανέφερε πως από το 2016 μέχρι σήμερα, έχουν υποβληθεί 156.529 αιτήσεις ασύλου. Από αυτές δεκτές έγιναν οι περίπου 40.000. «Που βρίσκονται σήμερα οι υπόλοιποι 115.000;», ρώτησε! Όσον αφορά το τι ισχύει σήμερα, ο υπουργός ανέφερε ότι αν κάποιος δεν πάρει άσυλο, πρέπει να περιμένει 2,5-3 χρόνια για να μπορέσει να φύγει από τη χώρα, πράγμα που αλλάζει πλέον η ΝΔ. Αυτό ωστόσο για το οποίο δεν μπορεί να γίνει κάτι, είναι το διάστημα των 18 μηνών κράτησης, για το οποίο υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία που όπως όλες οι χώρες της ΕΕ, την ακολουθεί και η Ελλάδα.

Παράλληλα ανακοίνωσε, ότι η Υπηρεσία Ασύλου θα μεταφερθεί στο κτίριο του Κεράνη, ενώ ήδη έχουν ολοκληρωθεί 200 προσλήψεις υπαλλήλων που θα δουλέψουν εκεί, ενώ αναμένεται να προσληφθούν ακόμη 220 έως την 1η Δεκεμβρίου.

Ο Μ.Χρυσοχοϊδης, ανέφερε πως το εν λόγω νομοσχέδιο «έχει ως στόχο να εξαλείψει τις συνέπειες μιας νομοθέτησης που οδήγησε σε έναν απροσδιόριστο αριθμό υπηκόων τρίτων χωρών, οι οποίοι παραμένουν στη χώρα χωρίς νόμιμη αιτία, που δεν προστατεύονται αλλά αφήνονται σε κυκλώματα που τους εκμεταλλεύονται, που δεν εντοπίζονται από τις αρχές και κατά συνέπεια δεν επιστρέφονται στις χώρες καταγωγής τους.

Το παρών σχέδιο νόμου περιλαμβάνει όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα επιτρέπουν στο ελληνικό σύστημα ασύλου να αντιμετωπίζει τη σημερινή πραγματικότητα δηλαδή τα κλειστά σύνορα, τις αυξημένες ροές, την έλλειψη φέρουσας ικανότητας της Ελλάδας να υποδεχθεί όλους τους υπηκόους τρίτων χωρών ή ανιθαγενείς, οι οποίοι επιθυμούν να εισέλθουν και να παραμείνουν στην ελληνική επικράτεια», δήλωσε ο υπουργός.

Ωστόσο δεν κυλούν όλα…ρόδινα. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει ούτε μισό βήμα επί του μεταναστευτικού δίχως να αντιμετωπίσει τα παράπονα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος την κατηγορεί με την παραμικρή αφορμή για αναποτελεσματικότητα και για ακροδεξιές πολιτικές τύπου Ορμπαν

Μόλις εχθές, το αριστερό κόμμα μέσω του Α.Χαρίτση επιτέθηκε στην κυβέρνηση ακόμη και για το περιστατικό της σύγκρουσης του σκάφους του λιμενικού με λέμβο που μετέφερε μετανάστες.

«Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις για τις συνθήκες του θανατηφόρου περιστατικού» ανέφερε ο Α. Χαρίτσης ανεβάζοντας την ένταση, ενώ λίγο αργότερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας του απάντησε πως «ο ανθρωπισμός του ελληνικού λαού και οι υπεράνθρωπες προσπάθειες του Λιμενικού που σώζουν χιλιάδες ζωές και αγκαλιάζουν κατατρεγμένους ανθρώπους, αποδεικνύονται κάθε μέρα στην πράξη. Ας μην τους κουνά κανείς το δάχτυλο. Ιδίως ο κ. Τσιπρας που γιγάντωσε με την πολιτική του το πρόβλημα».

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Αφενός μεν γνωρίζει πως μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν, αφετέρου έχει απέναντί της εκατομμύρια Ελλήνων που περιμένουν να δουν μια αποτελεσματική πολιτική και που έστω και υποσυνείδητα αναμένουν τέτοιου είδους «μαγικές» λύσεις.

Παράλληλα, έχει να αντιμετωπίσει και την οργή των τοπικών κοινωνιών που με το δίκιο τους δεν θέλουν μετανάστες στις γειτονιές τους, αφού όπου πάνε προκαλούν προβλήματα. Από την άλλη, η κυβέρνηση δεν μπορεί να φερθεί εκτός των προβλεπομένων ευρωπαϊκών οδηγιών στους μετανάστες και να ακολουθήσει δική της πολιτική, γιατί θα αντιμετωπίσει κυρώσεις από την ΕΕ.

Καταλαβαίνετε πως το όλο ζήτημα είναι ένας γόρδιος δεσμός, και ως γνωστόν οι γόρδιοι δεσμοί δεν λύνονται, κόβονται.

(φώτο: Eurokinissi)


  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...