Απεγνωσμένοι εστιάτορες: «ΔΕΝ έχουμε δικαίωμα να ελέγχουμε ταυτότητες, θέλουμε να κάνουμε τον κόσμο να αισθάνεται όμορφα, aud

Τον έντονο προβληματισμό του για τον διαχωρισμό των καταστημάτων εστίασης σε αμιγή και μεικτά,

σύμφωνα με τα όσα εξήγγειλε χθες η Κυβέρνηση, εξέφρασε μέσα από το διαδικτυακό ενημερωτικό Podcast του Politischios. gr, ο πρόεδρος των Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Χίου Κωνσταντίνος Βεζέρης.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, τα νέα μέτρα δημιουργούν πολλά ερωτηματικά καθώς οι καταστηματάρχες ουσιαστικά μετατρέπονται σε Αστυνομικούς, που θα κληθούν να ελέγχουν – μέσω εφαρμογής με QR Code- το αν κάποιος είναι εμβολιασμένος ή όχι.

Ακόμα όμως και σε αυτή την περίπτωση, όπως εξηγεί ο κ. Βεζέρης, τα πράγματα είναι αρκετά πολύπλοκα αφού ο καταστηματάρχης δεν μπορεί να ελέγξει αν το πιστοποιητικό ανταποκρίνεται όντως στο πρόσωπο που το προσκομίζει ή σε άλλο.

«Εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να ελέγχουμε ταυτότητες. Δεν είναι αυτός ο ρόλος μας. Ο ρόλος μας είναι να κάνουμε τον κόσμο να αισθάνεται όμορφα», ανέφερε ο ίδιος.

Σε καθεστώς αμιγώς εμβολιασμένων τα περισσότερα καταστήματα της Χίου
Ερωτώμενος για τις προθέσεις των καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος, ο κ. Βεζέρης, σημείωσε ότι, με δεδομένο ότι τα νέα μέτρα αφορούν τους εσωτερικούς χώρους, οι περισσότεροι καταστηματάρχες θα δηλώσουν τα καταστήματά τους ως καταστήματα αμιγώς για εμβολιασμένους, ώστε να έχουν το δικαίωμα εκμετάλλευσης των εσωτερικών χώρων που μέχρι σήμερα παραμένουν ανεκμετάλλευτοι.

Δύσκολα τα πράγματα από τον προσεχή Οκτώβρη
Τέλος ο κ. Βεζέρης, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η κατάσταση θα γίνει πραγματικά δύσκολη από τον προσεχή Οκτώβρη.

Και αυτό γιατί όπως εξήγησε, αυτή τη χρονική περίοδο το κράτος θα ξεκινήσει να ζητά από τους καταστηματάρχες να επιστρέφουν πίσω τα ποσά που έλαβαν από την επιχορήγηση μέσω των επιστρεπτέων προκαταβολών.

«Παράλληλα με τις επιστροφές θα σταματήσει και η κάθε είδους επιχορήγηση προς τις επιχειρήσεις αφού θεωρητικά ο εμβολιασμός θα έχει προχωρήσει σε έναν πολύ μεγάλο βαθμό και άρα το να βγει κανείς έξω και να πάει σε καταστήματα εστίασης θα είναι ασφαλές», δήλωσε ο κ. Βεζέρης, προσθέτοντας παράλληλα ότι θα πρέπει η Κυβέρνηση να εξετάσει νέα κίνητρα ώστε οι επιχειρήσεις εστίασης να καταφέρουν να κρατηθούν ζωντανές, διατηρώντας παράλληλα και τις θέσεις απασχόλησης εργαζομένων.

Μετέφερε δε, την πεποίθηση ότι επιχειρήσεις της Χίου σε ποσοστό της τάξεως του 50%, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας εξαιτίας της πανδημίας.

ΠΗΓΗ: Πολίτης Χίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί