Απαγόρευση κυκλοφορίας: Συμμορφώνεται προς ώρας η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων

Ελέγχους για το κατά το πόσο οι πολίτες τηρούν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας, έκανε η Εθνική Διαφάνεια Αρχής.

Οι έλεγχοι έγιναν στα δυο μεγάλα αστικά κέντρα, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου στην Αθήνα ελέγχθηκαν σε διάστημα τριών ημερών 1.150 σημεία σε έξι Δήμους (Αθηναίων, Μοσχάτου – Ταύρου, Κορυδαλλού, Βριλησσίων, Γλυφάδας και Χαϊδαρίου).

Το αποτέλεσμα της έρευνας της ΕΑΔ, έδειξε πως οι κάτοικοι δείχνουν να συμμορφώνονται στα μέτρα περιορισμένης μετακίνησης. Σε σύνολο 836 πολιτών από τους οποίους ζητήθηκαν αποδείξεις εξόδου, εντοπίστηκαν μόλις 47 εξ αυτών χωρίς βεβαίωση κυκλοφορίας και ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες. Εντοπίστηκαν, επίσης, 19 άστεγοι, στους οποίους παρασχέθηκε ενημέρωση για τη δυνατότητα παροχής βοήθειας από τους οικείους δήμους, ενώ ενημερώθηκαν και οι αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Οι ηλικίες ανθρώπων που εξετάστηκαν

Από το σύνολο των πολιτών που ελέγχθηκαν, το μεγαλύτερο ποσοστό (περίπου 55%) ήταν ηλικίας μεταξύ 41-60 ετών, με σχεδόν όλους να φέρουν βεβαιώσεις εργοδότη, που σημαίνει ότι ο λόγος μετακίνησης ήταν η εργασία.

Περίπου 20% ήταν ηλικίας 61-70 ετών, που έφεραν κυρίως χειρόγραφες βεβαιώσεις για να δικαιολογήσουν την μετακίνησή τους, ενώ περίπου 20% ήταν άτομα 11-30 ετών.

Επιπλέον, οι παιδικές χαρές βρέθηκαν κλειστές, στις δημόσιες υπηρεσίες (εξυπηρέτησης κοινού π.χ. ΚΕΠ, υποκαταστήματα ΕΦΚΑ) και στις τράπεζες διαπιστώθηκε ότι τηρούνταν οι αποστάσεις και υπήρχαν αναρτημένες σχετικές οδηγίες, ενώ σε 22 εμπορικές επιχειρήσεις/τράπεζες έγιναν συστάσεις για την τήρηση των αποστάσεων κυρίως στον εξωτερικό χώρο αναμονής των πελατών/συναλλασσόμενων.

(iefimerida – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί