• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αντικατέστησαν τις καρέκλες με μπάλες γυμναστικής σε Δημοτικό σχολείο!

Αντικατέστησαν τις καρέκλες με μπάλες γυμναστικής σε Δημοτικό σχολείο!

sxoleio
Η ιδέα έγινε πράξη και ήδη εφαρμόζεται!

Μία πρωτάκουστη για τα ελληνικά δεδομένα είδηση μας έρχεται από τα Τρίκαλα.

Ο λόγος για μία από τις πρώτες τάξεις ενός Δημοτικού σχολείου όπου ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων είχε την ιδέα για την αντικατάσταση όλων των καρεκλών με…μπάλες για πιλάτες που χρησιμοποιούνται κατά κόρον για γυμναστική.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, πρόκειται για μία πρωτοβουλία και αγορά των μπαλών από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμονων μετά από έγκριση της διεύθυνσης του εν λόγω σχολείου.

Μάλιστα οι πιο ένθερμοι υποστηριχτές της ιδέας, που εν τέλει εφαρμόστηκε την τρέχουσα σχολική χρονιά, υποστηρίζουν πως σύμφωνα με έρευνες το σώμα του παιδιού πρέπει να βρίσκεται σε συνεχή κίνηση πάνω στη μπάλα ισορροπίας.

Αυτό, σύμφωνα πάντα με τους ίδιους, αυξάνει τη συγκέντρωση των μαθητών και επομένως την μάθησή τους.

Ακόμη διαδίδουν πως με τις μπάλες ισορροπίας ο εγκέφαλος του παιδιού δεν «κοιμάται» καμία στιγμή και πως αυτό βοηθά μεταξύ άλλων τους μικρούς μαθητές να ξεκινήσουν να γράφουν ευανάγνωστα.

«Ο εγκέφαλος ξυπνά και με τη διαρκή κίνηση τον κρατάς σε ετοιμότητα. Επιπλέον, επειδή τα νευρικά κύτταρα επικοινωνούν, ενεργοποιούνται όλες οι περιοχές του εγκεφάλου», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.

Ως «δικλείδα ασφαλείας» δίνεται η υπόσχεση από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του εν λόγω σχολείου πως οι μπάλες θα αντικατασταθούν και θα χρησιμοποιηθούν για το μάθημα της γυμναστικής εφόσον διαπιστωθεί πως δεν καλύπτουν τις προσδοκίες γονέων και εκπαιδευτικών.