Ανοιχτά σούπερ μάρκετ την Κυριακή 13/12

Τα σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά και την Κυριακή (13/12) όπως επεσήμανε, την Πέμπτη (10/12), ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.


Έτσι, παρά το δεύτερο εθνικό lockdown που είναι σε ισχύ για τη νόσο COVID-19, τα καταστήματα με τρόφιμα λειτουργούν κανονικά και οι πολίτες μπορούν να μεταβαίνουν σε αυτά είτε με την αποστολή δωρεάν SMS στο 13033 είτε με το σχετικό έντυπο μετακίνησης, χρησιμοποιώντας τον κωδικό 2.

Το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ
Σε ό,τι αφορά στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, εν μέσω του lockdown, τα σούπερ μάρκετ λειτουργούν μέχρι τις 20:30, σύμφωνα και με τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ).

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης του ωραρίου κυκλοφορίας, σε περίπτωση που ανοίξει το λιανεμπόριο, προκειμένου να διευκολυνθούν τα καταστήματα και οι καταναλωτές.

Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι στα σούπερ μάρκετ, από τις 7 Δεκεμβρίου, διατίθενται και χριστουγεννιάτικα είδη, μετά τη σχετική απόφαση της κυβέρνησης και αφού η πώληση διάφορων ειδών είχε σταματήσει.

Τι ισχύει με τον «Σκλαβενίτη», το «ΑΒ Βασιλόπουλος» και τον «Μασούτη»
Πάντως, μέχρι την Πέμπτη (10/12), δεν είχε γίνει σαφές εάν αλυσίδες των σούπερ μάρκετ, «Σκλαβενίτης» και «ΑΒ Βασιλόπουλος», θα ανοίξουν την Κυριακή (13/12).

Από την πλευρά του, το δίκτυο καταστημάτων «Μασούτης» ανακοίνωσε πως τα σούπερ μάρκετ του, την Κυριακή (13/12), δεν θα λειτουργήσουν αν και, σε κάθε περίπτωση, μπορεί τα συγκεκριμένα δεδομένα να αλλάξουν εν αναμονή και των -πιθανότατα σημερινών (11/12)- κυβερνητικών ανακοινώσεων.

(sputniknews – φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί