ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Πόσοι αστυνομικοί προστατεύουν τους πολίτες και πόσοι τους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ;

Κατά καιρούς έχουμε ακούσει πολλά και διάφορα στα τηλεοπτικά πάνελ, σχετικά με τον αριθμό των αστυνομικών που προστατεύουν τους πολίτες αυτής της χώρας.

Η απάντηση έρχεται εύκολα δυστυχώς. Σύμφωνα με ρεπορτάζ που έκανε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ, σχεδόν ένας στους δύο αστυνομικούς, προστατεύει τα πολιτικά πρόσωπα ή προστατεύει κτίρια.

Ας σκεφτούμε δηλαδή, πόσο μειωμένο είναι το δυναμικό και προσοχή δεν υπάρχει υποστελέχωση, απλά οι αστυνομικοί που υποτίθεται υπηρετούν τους πολίτες, τελικά προστατεύουν τα πολιτικά πρόσωπα και για αυτό δεν φταίει η αστυνομία προφανώς.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, σε ορισμένα Α.Τ, το 47% έως 59% των αστυνομικών αναλαμβάνει στατικά καθήκοντα φύλαξης. Με λίγα λόγια προστατεύει πολιτικούς στόχους. Είναι προφανές, ότι οι πολιτικοί χρειάζονται προστασία ΑΛΛΑ:

Περισσότεροι είναι οι πολιτικοί ή οι απλοί πολίτες;

Περισσότερο κινδυνεύουν οι πολιτικοί η οι απλοί πολίτες;

Καθημερινά ακούμε στα ΜΜΕ και διαβάζουμε στις ενημερωτικές ιστοσελίδες, για εγκλήματα. Ληστείες, δολοφονίες κλπ. Η κατάσταση είναι δύσκολη και πρέπει να βρεθεί μια λύση ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν περιοχές στην Αθήνα στις οποίες δεν πλησιάζουν οι πολίτες.

Δεν είναι δυνατόν, να ακούμε καθημερινά ειδήσεις που προκαλούν το κοινό αίσθημα. Επίσης, υπάρχει και ένα άλλο βασικό πρόβλημα:

Οι πολίτες δεν μπορούν να αμυνθούν ή καλύτερα, μπορούν να αμυνθούν υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Αποτέλεσμα: Λίγοι αστυνομικοί προστατεύουν τους πολίτες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ πάντα και παράλληλα, οι πολίτες πρακτικά δεν μπορούν να αμυνθούν όταν οι εγκληματίες τους κάνουν επιθέσεις.

Photo:pexels

  • 109
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...