Αλλαγές στο ωράριο των σούπερ μάρκετ

Περισσότερη ώρα θα έχουν για τα ψώνια τους στο σούπερ μάρκετ οι πολίτες, μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων, στο πλαίσιο της χαλάρωσης του lockdown, προκειμένου να γίνει πιο αποδοτικό.


Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε να ενεργοποιηθεί η «βαλβίδα αποσυμπίεσης», καθώς και οι πολίτες είχαν κουραστεί από την παρατεταμένη καραντίνα και τα αυστηρά μέτρα δεν απέδωσαν το αναμενόμενο.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαδαλιάς, παρουσίασε έτσι τα μέτρα που θα ισχύσουν σε όλη τη χώρα από σήμερα Σάββατο (20/03) και για τουλάχιστον μία εβδομάδα, με στόχο τη διευκόλυνση της τήρησής τους.

Μεταξύ αυτών βρίσκεται και η διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας, καθώς η απαγόρευση θα ισχύει πλέον από τις 21:00 μέχρι τις 05:00 για όλες τις περιοχές και τις ημέρες της εβδομάδας.

Το νέο ωράριο στα σούπερ μάρκετ
Ως εκ τούτου, τα σούπερ μάρκετ τα οποία παραμένουν ανοικτά καθ΄ όλη τη διάρκεια του αυστηρού lockdown αναπροσάρμοσαν το ωράριο λειτουργίας τους.


Όπως λοιπόν και όταν η απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών άρχιζε από τις 21:00 πριν πάει στις 19:00 για τις περιοχές σε «βαθύ κόκκινο», τα σούπερ μάρκετ θα κατεβάζουν ξανά ρολά τις καθημερινές στις 20:30 ώστε να έχουν τον χρόνο οι πολίτες να επιστρέψουν σπίτι τους.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το Σάββατο τα καταστήματα των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ θα κλείνουν στις 20:00.

Ο κωδικός SMS για σούπερ μάρκετ
Για να μεταβείτε στο σούπερ μάρκετ θα πρέπει πρώτα να στείλετε SMS στο 13033 με τον κωδικό «2», ενώ η μετακίνησή σας με αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα επιτρέπεται μόνο εντός του δήμου, είτε σε απόσταση έως δύο χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας.

(sputniknew s- φωτο: pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί