37ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας: Δύο δρομείς στο «Γ. Γεννηματάς», εκτός κινδύνου

Ωστόσο σημειώθηκαν και προβλήματα υγείας σε κάποιους από τους δρομείς από την καταπόνηση.

Περίπου 20 δεν μπόρεσαν να τερματίσουν και κλήθηκε το ΕΚΑΒ για να αντιμετωπίσει τα ορθοπεδικά – κυρίως – προβλήματα που αντιμετώπισαν. Κάποιοι λίγοι εξ αυτών είχαν και καρδιολογικά προβλήματα.

Δύο ωστόσο περιστατικά ήταν πιο σοβαρά. Πρόκειται για δύο άνδρες, Ελληνες, ένας 51 και ένας 37 ετών. Ο 51χρονος είχε καρδιολογικό πρόβλημα και υπεβλήθη σε επέμβαση τοποθέτησης στεντ. Ο 37χρονος όπως φαίνεται δεν αντιμετωπίζει καρδιολογικό αλλά μάλλον νευρολογικής φύσεως πρόβλημα.

Και οι δύο αυτή τη στιγμή είναι εκτός κινδύνου καινοσηλεύονται στη μονάδα αυξημένης φροντίδας του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς». Οπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, τα περιστατικά που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία είναι άνθρωποι που αποφάσισαν να τρέξουν στον Μαραθώνιο αγύμναστοι και υπερβάλλουν εαυτούς ή αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα το οποίο δεν γνωρίζουν.

Επίσης, 200 περίπου δρομείς χρειάστηκαν τις πρώτες βοήθειες, τις οποίες δέχτηκαν επί τόπου από πληρώματα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ. Κυρίως πρόκειται για περιστατικά που αντιμετώπισαν θλάσεις ή τους δόθηκε οξυγόνο και πάγος για να αντιμετωπιστούν οι μικροτραυματισμοί.

Κατά μήκος της μαραθώνιας διαδρομής παραμένουν 15 ασθενοφόρα και κινητές μονάδες, 10 μηχανές του ΕΚΑΒ και δυο οχήματα μικρού όγκου. Σημειώνεται ότι το συντονιστικό κέντρο βρίσκεται στο Ζάππειο.

Το iefimerida.gr επικοινώνησε με τον συντονιστή του ΕΚΑΒ, ο οποίος απέφυγε να δώσει αριθμό περιστατικών και επιφυλάχθηκε να δώσει αναλυτικά στοιχεία μετά το πέρας του Μαραθωνίου.

(φώτο: Pexels-πηγή: iefimerida.gr)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...