• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κλείνουν ξενοδοχεία. Αυστηρή επιτήρηση του μέτρου της απομόνωσης για όσους επιστρέφουν στην Ελλάδα

Κλείνουν ξενοδοχεία. Αυστηρή επιτήρηση του μέτρου της απομόνωσης για όσους επιστρέφουν στην Ελλάδα

Επιπλέον περιοριστικά μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί διασπορά του κορωνοιού, ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Ειδικότερα , από τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, 23 Μαρτίου, αναστέλλεται η λειτουργία των ξενοδοχείων δωδεκάμηνης λειτουργίας έως το τέλος Απριλίου, με την υποχρέωση να λειτουργεί τουλάχιστον ένα ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και τρία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ειδική μέριμνα θα υπάρξει για τα ξενοδοχεία των νομών της Θράκης, αλλά και των νησιών που φιλοξενούν ενισχυτικές δυνάμεις της χώρας και της ΕΕ. Το ποια ξενοδοχεία θα παραμείνουν ανοιχτά θα αποφασίσουν οι Σύλλογοι των ξενοδόχων.

Επίσης υπενθύμισε ότι όσοι Έλληνες επιστρέφουν στη χώρα είναι υποχρεωτική η 14ημερη απομόνωση τους στο σπίτι τους και από αύριο η επιτήρηση του μέτρου θα είναι αυστηρή σε όλη τη χώρα, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε επίσης την αυστηρή σύσταση , ότι οι πολίτες πρέπει να παραμένουν στην κατοικία τους , ώστε να αποφύγουν σε μέγιστο βαθμό τις επαφές με άτομα εκτός του στενού οικογενειακού κύκλου τους . Η κυκλοφορία, είπε, εκτός οικίας πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο. Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η πειθαρχία και η προσήλωση στις οδηγίες, κατέληξε.

photo eurokinissi